Polițiștii locali din Galați își măresc lefurile cu până la 500 de euro, ca să fie mai motivați

Data:

Între 100 și 500 de euro este majorarea de care vor beneficia, începând cu luna februarie a acestui an, polițiștii locali din Galați.

Ca efect al creșterii nivelului salariului minim brut pe țară, intrată în vigoare de la 1 ianuarie, dar și pentru că polițiștii plătiți din bugetul local ”sunt expuși pericolelor și corupției”, iar prinderea infractorilor îi expune unor riscuri ridicate, pe masa Consiliului Local va ajunge joi, 23 februarie, proiectul de hotărâre prin care se propune majorarea lefurilor funcționarilor din această instituție.

Orice majorare a salariului minim brut garantat în plată, la nivel național, aduce cu sine și creșterea veniturilor funcționarilor din teritoriu, plătiți de administrația locală. Luna februarie va veni, astfel, cu vești bune pentru polițiștii locali, care vor beneficia de o creștere semnificativă, dar diferențiată mult pe funcții, a salariilor începând cu această lună.

Citește și: Festival de filme italiene, în trei orașe din țară

În nota de fundamentare înaintată de conducerea Poliției Locale Galați, prin care se solicită majorarea salariilor, se arată, pe lângă motivul de bază, acela al creșterii salariului minim brut, că ar trebui avut în vedere ”gradul de risc ridicat în activitatea de ordine publică și gradul ridicat de risc la coruperea acestora din cauza salariilor reduse”

Continuarea, în Viața Liberă!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași | Ziarul de Iași

„Veranda”, un dosar care dezvăluie caracatița imobiliară din Iași...

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă din Olt | Reporter24

Focar de pestă porcină africană, confirmat la o fermă...