Porţi închise de şcoli în faţa copiilor fugăriţi de bombele ruseşti

Data:

spot_img

Războiul început în urma cu un an şi o lună în Ucraina a distrus până în prezent sute de mii de familii. Dramele nu se opresc, însă, la numărul morţilor, ci trec dincolo de acesta fiind reflectate în vieţile celor care au fugit din calea bombelor ruseşti.

Una dintre cele mai afectate categorii de victime rezultate în urma conflictului armat pornit de Rusia sunt copiii ucraineni. Imaginile din vămi cu mame care treceau graniţa doar cu pruncii în braţe sunt şi astăzi la fel de vii. Pe lângă traumele provocate de părăsirea casei şi a tot ce cunoşteau, copiii ucraineni sunt nevoiţi să treacă printr-o nouă provocare, poate la fel de grea – adaptarea la un mediu nou, în societăţi total diferite de cea din care provin.

Citește și: 625 de copii ucraineni tratați la „Sf. Maria” în 400 de zile de conflict. Medic ieșean: „putem vorbi aproape de o patologie de război”

Încă de la izbucnirea războiului Botoşaniul a fost mai mult un judeţ de tranzit pentru ucraineni, însă au fost şi câteva zeci de familii cu copii care au ales să rămână aici.

Printre cei care s-au stabilit în municipiu se numără şi o familie de ucraineni cu deficienţe de auz care au doi copii, un băieţel de nouă ani, Artur şi o fetiţă de cinci ani, Asuna. Pentru a aduce o doză de normalitate în viaţa şi pentru a-i ajuta să se adapteze la noua viaţă, părinţii au decis să îi înscrie la şcoală la Botoşani. Niciunul dintre copii nu prezintă vreo deficienţă.

Continuare, în Monitorul de Botoșani!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related