Portret critic făcut președintelui Klaus Iohannis de o publicație germană: Nu reușește să impună în România reformele profunde

Data:

Ziarul german augsburger-allgemeine a publicat un portret critic făcut președintelui Klaus Iohannis, despre care scrie că ”nu reușește să impună în România reformele profunde”. În articolul semnat de Istvan Deak se mai arată că preluarea mandatului în urmă cu șapte ani a născut ”multe speranțe și așteptări” dar că ”nu toate au fost împlinte până astăzi”.

Redăm mai jos cele mai relevante pasaje din articol

  • Klaus Iohannis conduce de șapte ani România în calitate de președinte. Preluarea mandatului a născut multe speranțe și așteptări. Nu toate au fost împlinite până astăzi.
  • Cândva era un purtător de speranța pentru Europa: președintele României Klaus Iohannis, membru al minorității germane, care este un european convins și dorea să lupte împotriva corupției.
  • Între timp, are de luptat cu turbulențe politice în propria țară și nu reușește să impună în România reformele profunde. Nu puțini din compatrioții lui Iohannis își pun speranțele deja într-un posibil urmaș a lui Iohannis.
  • Iohannis este pentru mulți români un politician neobișnuit. Nu este gălăgios, evită scandalurile. În 2014 a candidat din partea PNL si a câstigat președinția. Fostul primar din Sibiu a promis “pas cu pas o Românie normală și educată”.
  • Victoria lui Iohannis in 2014 a fost o surpriză. Premierul de atunci, Victor Ponta era clar favorit. Iohannis nu a facut o campanie extraordinară. Fostul profesor de fizică a avut dificultăți să explice cum a dobândit cinci imobile.
  • El a explicat că a dat meditații și că altii ar trebui sa se întrebe de ce nu le-a reusit si lor sa faca la fel ca el. Raspunsul la aceasta intrebare a produs ecou negativ peste ani. In primii doi ani de mandat a fost vazut rar in public. Era considerat si arogant si opozitia l-a numit “Mutul”.

Citește articolul integral în G4Media

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...