Portul Constanța, în contextul războiului din Ucraina. Cum funcționează și cum a evoluat traficul de mărfuri

Data:

spot_img

Portul funcționează în subordinea Ministerului Transporturilor, aplică politicile portuare elaborate de acesta și este administrat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța S.A. din 1998, când a fost reorganizată Regia Autonomă Administrația Porturilor Constanța (înființată prin Hotărârea Guvernului nr. 19/1991).

Portul Constanța are în subordine zonele Constanța, Midia, Mangalia și portul turistic Tomis, din centrul vechi al Constanței. Construcția portului modern al Constanței a început în 1896, în timpul Regelui Carol I, la aproape două decenii după ce Dobrogea a intrat în componența României, după aproape cinci secole de stăpânire a Imperiului Otoman. Construcția lui a durat 13 ani și a fost inaugurat la 1909.

Portul Constanța este administrat de un Consiliu de Administrație (CA), format în prezent din șase membri. În prezent, toți membrii sunt provizorii și majoritar susținuți de PSD. Membrii sunt aleși de Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), formată din doi reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, în subordinea căruia funcționează Portul, și un reprezentant al Fondului Proprietatea. AGA este organul de conducere al Portului care decide asupra activității și politicii economice ale acestuia.

Executivul Portului este format din 10 directori ai instituției, între care cel general, adjunctul acestuia, directorul executiv și șefii departamentelor Financiar, Strategie-Dezvoltare, Juridic, Comercial, Tehnic, Operațiuni Portuare și Sucursale.

Continuarea în Info-sud-est.ro

Citește și: VIDEO Sahara din România crește cu mii de hectare pe an. Cum poate fi oprit nisipul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Info Sud-Est / Imago Studio)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...