Povestea celor 4 fete din Iaşi care au lansat „Bookstagram”: o iniţiativă ce încurajează lectura

Data:

România nu se află pe primul loc la capitolul lectură. Există diverse studii care au demonstrat că un român citeşte mai puţin de cinci minute pe zi şi circa o carte pe an. Lipsa de timp şi costul unei cărţi par a fi o parte din motivele pentru care oamenii nu citesc, iar comunitatea de cititori din România a apelat la reţelele de socializare pentru a demonstra plăcerea lecturii şi beneficiile acesteia. 

Bookstagram este termenul folosit pentru a desemna comunitatea conturilor care promovează lectură şi vine de la books of instagram. Patru tinere ieşence – Bianca-Gabriela Vârgă, Mădălina Andreea Pântescu, Adelina Ştefania Levărdă şi Oana Mihaela Turcea – fetele ce au păşit în acest joc şi împart bucuria lecturii cu membrii comunităţii lor.

Jumătatea mea mai bună

Bookstagram reprezintă libertatea de a spune o părere sinceră despre ce citesc, ce mă impresionează şi ce mă dezamăgeşte”, spune Bianca Vârgă. Când mai mulţi membri ai comunităţii citesc aceeaşi carte, schimbul de păreri este cel mai interesant, pentru că este o comunitate versatilă ce îmbrăţişează cu drag orice informaţie.

Bianca-Gabriela Vârgă este din Paşcani, şi a terminat Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei în cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi. Adelina Ştefania Levărda este din IaşI şi învaţă la Şcoala Varlaam Mitropolitul.

Mădălina Andreea Pântescu este de loc din Roman, dar a terminat Jurnalismul la Universitatea „Cuza”, iar din toamnă va urma masterul Relaţii Publice şi Publicitate tot aici. La fel, Oana Mihaela Turcea este din Piatra Neamţ, şI studiază la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi.

Povetsea completă, în ZIARUL DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate | Nouapresa.ro

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate sâmbătă, după...

Cîrstoiu Suveică | Revista22

Cîrstoiu Suveică este după chipul și asemănănarea politicienilor, are...