Povestea Sfântului Iosif cel Milostiv, cel care se împrumuta de la ceilalţi „ca să nu rămână dator faţă de săraci”

Data:

Pe 26 ianuarie este pomenit Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, care a fost mitropolit al Moldovei şi ale cărui moaşte sunt scoase la închinare într-o raclă aflată în Catedrala Mitropolitană, lângă racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

De aceea, încă de ieri, 25 ianuarie, au fost organizate slujbe în Catedrala Mitropolitană pentru a pregăti momentul de astăzi, ziua de cinstire a Sfântului Iosif cel Milostiv. Liturghia de la ora 09.00 va fi săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, alături de Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Cu această ocazie, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a prezentat povestea Sfântului Iosif cel Milostiv, care a ajuns mitropolit după ce a fost orfan de mic. Acesta a trăit în perioada 1818 – 1902, fiind martor chiar la Unirea Principatelor Române, despre care s-a discutat atât de mult în zilele trecute.

Mitropolitul este păstrat în memoria colectivă a Bisericii Române şi pentru că a fost cel care a condus pentru mai bine de 25 de ani Mitropolia Moldovei şi Sucevei, dar şi pentru că a finalizat Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Rezultatele interceptării a mii de persoane din România, pentru spionaj și trădare, secret de stat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Revolta supraviețuirii prin educație

Guvernanții României au supus, vreme de trei decenii, această...