Prahova: Firmă plătită din bani publici pentru a scutura gardul viu de zăpadă

Data:

Aproape 9.000 de lei este suma plătită de Primăria Brazi – Prahova, pentru a scutura gardul viu de zăpadă. Nu e glumă.

Situația a fost semnalată de Camera de Conturi Prahova, care cere recuperarea sumei, dar și a altor plăți considerate nejustificate.

Raportul arată că Primăria Brazi a făcut mai mai multe plăți considerate nejustificate de auditori. Printre acestea se numără plantare pomi ornamentali – 8.483 lei, servicii administrare Parc Conac Nicolau – 13.373 lei, dar și lucrări de deszăpezire a gardului viu în valoarea de 8.928 lei.

Citește și: Gorbaciov, iubit în Europa, blamat de unii ruși pentru colapsul URSS. „Moartea lui este un simbol al sfârșitului lumii unipolare”

Bani decontați pentru garduri vii care nu existau

Neregulile au fost semnalate de unul dintre consilierii locali de la Brazi într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Curtea_de_Conturi a descoperit la Brazi modalități inedite de cheltuire a banului public. De exemplu:

– Primaria Brazi a decontat LUCRĂRI DE DESZĂPEZIRE a GARDULUI VIU către Ceco Environment (firma care tunde iarba în comună). În 2021 nu a nins….. și nici gard viu n-aveau.

Gardul viu (Tuia) plantat la Conac, în valoare de peste 5 miliarde lei vechi a fost atribuit conform SEAP în data de 10 noiembrie 2021.

Ca să înțelegeți toți: s-a băgat mâna în buzunarul comunei și s-au scos zeci de miliarde pentru a se crea conjunctura potrivită în vederea cheltuirii banilor noștri…. pe scuturat boscheții. Cine a mai pomenit?

Și la plantarea boscheților Curtea de Conturi a găsit cheltuieli supraevaluate… Și la serviciile de administrare Parc Nicolau au fost decontate nejustificat sume de bani…

E greu pentru toți în vremurile astea de criză când prețurile s-au dublat, s-au triplat, dar nu pentru toți. Unii sunt mai norocoși, scutură boscheții și pică bani din ei. Mai pică și la popor o dată la 4 ani cate o sacoșă cu cozonac, vin si vopsea de ouă”, a scris Iuliu Andrei Dan.

Consilierul a mai anunțat că la ultima ședință a Consiliului Local Brazi a votat și împotriva majorării tarifului la apă practicat de compania primăriei, pentru la conducerea acestei societăți se vor afla persoane numite în funcții pe criterii de rudenie.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Cristina Iancu
Cristina Iancu
Cristina Iancu este redactor-șef al publicației Jurnalul Prahovean.
4 COMENTARII
  1. […] Raportul arată că Primăria Brazi a făcut mai mai multe plăți considerate nejustificate de auditori. Printre acestea se numără plantare pomi ornamentali – 8.483 lei, servicii administrare Parc Conac Nicolau – 13.373 lei, dar și lucrări de deszăpezire a gardului viu în valoarea de 8.928 lei, scrie PressHub. […]

  2. […] Raportul arată că Primăria Brazi a făcut mai mai multe plăți considerate nejustificate de auditori. Printre acestea se numără plantare pomi ornamentali – 8.483 lei, servicii administrare Parc Conac Nicolau – 13.373 lei, dar și lucrări de deszăpezire a gardului viu în valoarea de 8.928 lei, scrie PressHub. […]

  3. La policlinica din targu mures se aduce apa pentru iarba si copaci din alt judet. O fi mai ieftina😄 tot acolo era parcarea de 400.000 de euro pentru angajati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...