Prefectul Capitalei a solicitat declararea stării de urgență în Sectorul 1

Data:

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat, vineri, că a transmis către Comitetul local pentru situaţii de urgenţă acordul pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1 în privinţa neridicării deşeurilor.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a solicitat declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile. Potrivit Primăriei Sectorului 1, cererea a avut la bază o analiză de risc fundamentată pe un raport al Compartimentului Protecţia Mediului din cadrul Poliţiei Locale şi pe o notă privind deficienţele activităţilor de curăţenie stradală realizată de Direcţia de Utilităţi Publice, Salubrizare şi Protecţia Mediului.

Autoritatea locală estima, miercuri, că la nivelul Sectorului 1 s-au acumulat aproximativ 2.691 de tone de deşeuri generate de populaţie, instituţii publice şi agenţi economici.

Primăria atrăgea atenţia că depozitarea necontrolată a unei astfel de cantităţi de deşeuri, în creştere continuă, prezintă riscuri din punct de vedere epidemiologic, pentru mediul înconjurător, de perturbare a fluxurilor de circulaţie, de încetinire a activităţii unor agenţi economici, ambiental pentru desfăşurarea evenimentelor culturale şi sportive din Capitală, precum şi risc de „tulburări sociale”.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia trimite în Iran 24 de avioane Su-35, dar și sisteme de rachete S-400 | Aktual24

Iranul ar urmă să primească săptămâna viitoare primul lot...

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate | Nouapresa.ro

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate sâmbătă, după...