Prefectura Iași a primit o lecție de transparență de la o comună pierdută pe coclaurile județului

Data:

În urmă cu un an, CL Valea Seacă a discutat un proiect de hotărâre ce prevedea crearea pe site-ul primăriei a unei secțiuni în care să fie afișate documentele referitoare la cheltuielile instituției, respectiv contractele încheiate, eventualele acte adiționale la acestea, facturile primite sau ordinele de plată.

Proiectul a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali prezenți la ședință, care au decis și ca viitoarele contracte încheiate de primărie să nu mai cuprindă clauze de confidențialitate, cu excepția situațiilor în care acestea ar fi intrat sub incidența legilor referitoare la apărare și securitatea națională.

Hotărârea adoptată de CL Valea Seacă a fost atacată în instanță de Prefectură în principal pe considerente de formă. În plus însă, prefectul reproșa consilierilor faptul că deciseseră publicarea și a unor documente care nu fac parte din cele obligatoriu publice.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Macron, Scholz și Draghi au ajuns cu trenul la Kiev. Urmează să li se alăture și Iohannis

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: