Premieră în România. Primul certificat digital de urbanism, emis la Cluj

Data:

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a emis primul certificat digital de urbanism din România şi pregăteşte o altă premieră naţională, prima autorizaţie de construire în format digital.

Preşedintele administrației județene, Alin Tişe, a semnat, în format digital, primul certificat de urbanism emis, în integralitate, în sistem online şi valid din punct de vedere juridic, a anunțat vineri CJ Cluj.

Următoarea etapă este eliberarea, de asemenea în formulă de pionierat, a autorizaţiei de construire, prima din România în acest format.

„Este un moment extrem de important, fiind primul astfel de certificat emis în România, după mai bine de 30 de ani de la Revoluţie. Este un moment istoric care poate constitui momentul declanşării procesului de digitalizare a administraţiei publice”, a declarat Alin Tişe.

Citește și: Aglomerare de camioane în vama Isaccea. Peste 100 de TIR-uri așteaptă să treacă cu bacul-ul în Ucraina

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Licitație pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai în București. Nicușor Dan: „Este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de...

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, săptămâna aceasta, llansarea licitaţiei pentru reabilitarea a 16 linii de tramvai.

Anonimă prinsă de ANAF cu 5,8 milioane de lei nejustificați pe „marile averi”

Fiscul din Iași a descoperit că o femeie de afaceri a cheltuit în trei ani 5,8 milioane de lei pe care nu-i poate justifica. Ofensivă împotriva „banilor la negru”.

La cea mai bogată universitate din Iași, studenții sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Sebastian Burduja, interimar la Educație (surse). Cine ar putea prelua portofoliul

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL), ar...