Premierul Ciucă, beneficiarul unei pensii de la Armată de 215.000 de lei pe an, anunță că pensiile militarilor nu sunt pensii speciale

Data:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi la Râmnicu Vâlcea că ”pensiile militare sunt pensii de serviciu, nu pensii speciale”. Potrivit Economedia, Comisia Europeană a cerut oficial României să includă și pensiile militare în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe principiul contributivității.

Pensiile militarilor, ale polițiștilor și angajaților din serviciile secrete sunt în centrul unei mari controverse din cauza cuantumului uriaș, deseori mai mare decât veniturile salariile ale militarilor.

”În coaliție am decis ca reglementarea salariilor și a pensiilor să constituie activitatea de analiză în grupurile de lucru ce vor fi înființate la Ministerul Muncii, cu patronate, sindicate, societate civilă. Să avem până la finalul anului îndeplinirea jalonului din PNRR pentru salarii și pensii. Discutăm de echilibrarea și eliminarea inechităților. E o decizie luată în coaliție, a început să prindă contur în guvern”, a mai spus Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă este unul dintre beneficiarii de pensie militară, care i-a adus în 2020 venituri de 215.880 lei, cu mult peste salariile de ministru, care au totalizat în același an 168.613 lei, potrivit celei mai recente declarații de avere, potrivit Economedia.

Săptămâna trecută, Ministerul Apărării și Ministerul de Interne au returnat la Ministerul Muncii propunerea prin care pensiile militare sunt incluse în reforma sistemului de pensii, care se va baza pe contributivitate, după cum solicită Comisia Europeană, arată un document aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri. Economedia a scris în exclusivitate AICI că Bruxelles obligă România să includă și pensiile militare în cadrul pensiilor speciale vizate de reforma legii pensiilor asumate de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acest jalon din PNRR are termen-limită finalul anului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pagina de Facebook a Anei Birchall a fost spartă – hackerii au pus steagul Isis la poza de profil

Pagina oficilă de Facebook a Anei Birchall, fost ministru...

Centrul Cultural Româno-Ucrainean inaugurat la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați

Facultatea Transfrontalieră din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din...

VIDEO Un mort și 3 răniți în accidentul feroviar din Gara Galați

O locomotivă a intrat cu viteză într-un vagon de...