marți, 24 mai 2022
AcasăJustițiePremierul Ciucă, despre disputa CCR-CJUE: Supremaţia dreptului european se aplică şi în...

Premierul Ciucă, despre disputa CCR-CJUE: Supremaţia dreptului european se aplică şi în România

Supremaţia dreptului european se aplică şi în România, a declarat premierul Ciucă, răspunzând la o întrebare a presei cu privire la faptul că CCR a contestat practic decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) privind supremaţia dreptului european asupra legislaţiei naţionale.

„Este cât se poate de evident înscris în Constituţia României că tot ce înseamnă partea de prevalenţă a dreptului Uniunii Europene se aplică şi în România. Eu din ce am putut să înţeleg a fost vorba de un comunicat şi nu de o poziţie oficială a Curţii Constituţionale”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la Horezu.

Reamintim că, la rândul său, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că poziţia oficială a Ministerului Justiţiei şi a Guvernului de recunoaştere a supremaţiei dreptului european a rămas neschimbată şi a fost comunicată la Bruxelles în două rânduri.

Citiți articolul integral pe Epochtimes-romania.com

Citiți și

Trei asociații ale magistraților susțin că hotărârea CJUE din 21 decembrie nu poate fi ignorată și că România riscă o procedură de infringement și sancțiuni financiare severe în caz de neconformare

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE