Premierul Ciucă, despre securitatea la granița Ucrainei: „Au fost întocmite planurile necesare. E nevoie de coordonare și vigilență”

Data:

Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miercuri tuturor miniștrilor cu responsabilități în domeniu să continue analiza referitoare la situația de securitate de la granița Ucrainei.

„Doresc să fac referire la situația din proximitatea noastră, situația de securitate, mă refer la ceea ce se întâmplă la granița Ucrainei. Doresc să îi asigur pe toți românii că la nivel instituțional au fost luate toate măsurile în conformitate cu hotărârile Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Sunt măsuri pe care, de asemenea, le-am coordonat cu aliații noștri și, desigur, cu statele membre ale Uniunii Europene. Au fost deja întocmite planurile necesare, verificarea mijloacelor și mecanismelor interne și aliate.

Le solicit în continuare tuturor miniștrilor cu responsabilități în domeniu să continue analiza și, desigur, partea aceasta de evoluție a situației, fiind în continuare nevoie de coordonare și vigilență, astfel încât să putem să asigurăm cetățenii că suntem în măsură să ne garantăm securitatea și apărarea”, a spu, miercuri, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

La începutul acestei luni, premierul spunea că desfășurarea efectivelor americane în România „subliniază încă o dată soliditatea Parteneriatului Strategic România-SUA și interesul crescut de prevenire a oricărei escaladări militare în regiunea noastră. Sperăm, în același timp, ca aceste demersuri de descurajare să creeze un spațiu important dialogului diplomatic lansat de către SUA, NATO, OSCE pentru a detensiona și dezescalada situația din estul Ucrainei”.

spot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

În acest an, România va înregistra cea mai mică producţie de porumb din ultimii 15 ani. Seceta pedologică a redus recolta cu aproximativ 40%-50% faţă de anii trecuţi, susține ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Cea mai inutilă investiţie publică din ţară. Împlineşte 10 ani şi nu a funcționat deloc

„Telescaunul ruşinii” de la Ciric va împlini, anul viitor, 10 ani de la punerea în funcţiune, fiind utilizat doar pentru o perioadă de aproape 3 ani. Una dintre cele mai inutile investiţii din ţară a costat bugetul european 1,5 milioane euro, iar încasările Primăriei de pe urma exploatării telescaunului sfidează ridicolul: 10.600 euro. 

VIDEO Incendiu puternic într-un bloc din Oradea. Locatari scoși de pompieri pe ferestre

Zece persoane au fost evacuate duminică de pompierii orădeni...

Pacienții care aleg un anumit medic de la stat vor plăti o taxă pentru serviciu | Proiect în dezbatere publică

Ministerul Sănătății propune introducerea unei noi taxe pentru pacienții...