Premierul Nicolae Ciucă: „Am ca prioritate finalizarea Strategiei Naționale Forestiere”

Data:

În mesajul transmis românilor cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, premierul Nicolae Ciucă a precizat că are ca prioritate finalizarea Strategiei Naționale Forestiere, demarată de Ministerul Mediului.


„Protejarea mediului stă în responsabilitatea noastră și în conștientizarea faptului că a trăi în echilibru cu natura ne asigură o viață mai sănătoasă.
Preocupările legitime ale românilor pentru calitatea aerului, protejarea resurselor naturale, se regăsesc în egală măsură pe agenda Guvernului. Este un punct important, din care putem continua procesul necesar al educației, care să ne asigure tuturor reflexul de a proteja mediul în tot ceea ce facem: de la felul în care ne deplasăm, la felul în care petrecem timpul în natură, cum alegem produse pentru propriile locuințe sau ne implicăm în cauze comune”, a spus, duminică, premierul Nicolae Ciucă.

Strategia Națională Forestieră stabilește viitorul pădurilor din țară

Premierul a făcut referire și la sistemul de monitorizare a lemnului SUMAL 2.0, despre care a spus că are nevoie să fie completat de aplicare fermă a legii.

„Ca români, suntem mândri pentru ce avem: diversitatea și frumusețea naturii, păduri seculare, specii de animale rare. De noi depinde cum acestea se vor transmite mai departe, către generațiile care ne vor urma.
Ca prim-ministru, am ca prioritate finalizarea Strategiei Naționale Forestiere, demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin care se stabilește viitorul pădurilor din țară până în 2030. Pentru a stopa tăierile ilegale de pădure, sistemul de monitorizare a lemnului SUMAL 2.0 reprezintă un instrument util, care trebuie dublat de fermitate în aplicare legii”, a mai spus premierul.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...