Premierul Nicolae Ciucă: Ne bazăm pe majorarea cu 30 de miliarde de lei a veniturilor bugetului general consolidat

Data:

Prima rectificare bugetară din acest an este una pozitivă și finanțează continuarea măsurilor guvernamentale de protejare a cetățenilor și a economiei românești și atragerea unui volum cât mai mare de fonduri europene, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

„Ne bazăm pe creșterea Produsului Intern Brut în primul semestru al anului cu 5,8% comparativ cu perioada simulară a anului trecut și pe majorarea cu aproape 30 de miliarde de lei a veniturilor bugetului general consolidat, urmare a unei bune colectări”, a spus prim-ministrul.

„Prin rectificarea bugetară, asigurăm finanțarea necesară Programului Start-Up Nation”

Premierul a explicat că protejarea economiei și susținerea investițiilor rămân obiectivele Guvernului. Am majorat fondurile bugetare destinate investițiilor publice și avem cel mai mare nivel din ultimii 30 de ani.

Susținem prin fonduri suplimentare investițiile cu impact major în economie și facilităm accesul la finanțare al firmelor pentru un climat investițional atractiv, prin scheme de garantare cu componentă de ajutor de stat instituite în contextul crizei economice generate de COVID-19 și de conflictul armat din Ucraina.

„Prin rectificarea bugetară, asigurăm finanțarea necesară Programului Start-Up Nation, oferim sprijin cât mai multor antreprenori români din țară sau din diaspora pentru a investi în România, susținem sectorul agricol. Comunitățile locale primesc în continuare finanțare pentru proiectele de investiții și de modernizare.

Am avut în vedere, de asemenea, accesarea fondurilor europene într-un volum cât mai mare, prin asigurarea cofinanțării pentru toate proiectele aprobate, în paralel cu pregătirea lansării apelurilor de proiecte. Valorificăm toate oportunitățile de finanțare pe care le avem din fonduri europene și naționale și le punem în valoare în beneficiul cetățenilor români și al economiei naționale”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citește și: Oleg și Maria, la Sibiu. „Nu știm dacă ne putem întoarce în Ucraina. Dacă nu, unde mergem?”

„Am asigurat fonduri suplimentare domeniului sănătății”

Premierul a precizat că prin decizia de joi, sunt asigurate fondurile necesare pentru plata tuturor drepturilor sociale – pentru familii și copii, indemnizații și drepturi cu caracter reparatoriu.

„Și alocăm fonduri suplimentare pentru plata ajutoarelor destinate compensării creșterii prețurilor la energie, măsură pe care am luat-o pentru a proteja cetățenii români de creșterea prețului la energie electrică și gaze naturale.

Am asigurat fonduri suplimentare domeniului sănătății, prioritar pentru Guvernul României, destinate proiectelor de modernizare, de susținere a serviciilor medicale și de implementare a proiectelor finanțate din fonduri europene. Pentru învățământ, au alocat resurse în conformitate cu prioritățile ministerului și vom continua să asigurăm fundamentarea bugetară pentru intrarea în vigoare a noilor Legi ale educației”, a mai explicat Nicolae Ciucă.

Detalii aici: https://gov.ro/…/sedinta-de-guvern-din-18-august1660809065

FOTO: Guvernul României

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related