Premierul Nicolae Ciucă și ministrul francez Catherine Colonna au discutat despre avansarea aderării României la Schengen

Data:

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul francez pentru Europa și Afaceri Externe, Catherine Colonna, au avut o întrevedere în contextul vizitei șefei diplomației franceze în România.

Această vizită prefigurează aniversarea, la 4 februarie, a 15 ani de la semnarea Declarației comune privind Parteneriatul Strategic româno-francez și are loc, totodată, în pregătirea celebrării, în luna martie, a 30 de ani de când România a devenit membru cu drepturi depline al Francofoniei.

„În schimbul de opinii, a fost evidențiată relația bilaterală strategică și specială dintre România și Franța, întărită de legăturile istorice de prietenie solidă bazată pe afinități culturale puternice.

A fost abordată și perspectiva de avansare a aderării României la Spațiul Schengen. Premierul Ciucă a mulțumit pentru poziția de sprijin a Franței în favoarea aderării României și angajamentul ferm pentru susținerea eforturilor țării noastre de continuare a parcursului spre realizarea acestui obiectiv”, precizează Guvernul României.

Citește și: Antisemitismul lui Putin și reverberațiile lui în România

În perioada 26-27 ianuarie 2023, șefii diplomației olandeze și franceze, Wopke Hoekstra și Catherine Colonna, efectuează o vizită comună în România, care cuprinde vizite la facilitățile militare utilizate în comun de trupele aliate desfășurate în România și consultări diplomatice în format trilateral România-Olanda-Franța.

Detalii, aici.

FOTO FB Guvernul României

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...