Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă, şi-a anunţat demisia

Data:

Premierul Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unui briefing de presă, informează agenția de presă Moldpres.

„În ciuda crizelor multiple cu care s-a confruntat țara, au fost apreciate progresele noastre și am convenit asupra etapelor pentru integrarea Republicii Moldova în UE, pentru ca cetățenii să se bucure de locuri de muncă decente și de siguranța zilei de mâine.

Am avut întâlniri la Bruxelles cu oficiali UE, care ne așteaptă cu brațele deschise. Am fi reușit să avansăm mai mult dacă aveam susținere și aici, acasă. Dragi cetățeni, după un an și jumătate în fruntea acestui guvern, a venit timpul să anunț demisia mea din funcția de prim-ministru.

Am preluat guvernarea cu un mandat anticorupție, prodezvoltare și proeuropean, într-o perioadă în care schemele de corupție au acaparat toate instituțiile, iar oligarhii se simțeau de neînvins.

Nimeni nu și-a imaginat că guvernarea PAS trebuie să gestioneze atâtea crize generate de războiul Rusiei. Republica Moldova intră într-o fază nouă, în care prioritatea este securitatea”, a declarat Gavriliţă.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că va avea consultări cu facțiunile parlamentare și, ulterior, va desemna un candidat pentru funcția de prim-ministru.

„Am luat act de demisia doamnei Prim-ministre Natalia Gavrilița. Îi mulțumesc mult pentru sacrificiul și eforturile enorme de a conduce țara într-o perioadă cu atâtea crize. În pofida unor provocări fără precedent, țara a fost guvernată responsabil, cu multă atenție și muncă dedicată. Avem stabilitate, pace și dezvoltare – acolo unde alții doreau război și faliment. Mulțumim mult, Natalia!

Citește și: Seismul din Turcia NU a fost provocat de undele HAARP. O conspirație demontată

Urmând procedurile legale, în urma demisiei Prim-Ministrei, voi avea consultări cu fracțiunile parlamentare și, ulterior, voi desemna un candidat la funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova”, a transmis Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit în funcție în august 2021. În această perioadă, au fost operate remanieri guvernamentale la Ministerul Mediului, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și cel al Muncii și Protecției Sociale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...