Presa elenă, despre ajutorul Bucureștiului în lupta cu flăcările: „Contribuția României este cu adevărat mare și produce senzaţie”

Data:

Presa din Grecia scrie la superlativ despre detașarea celor 110 pompieri români, fiind pentru prima dată când România acționează pentru stingerea incendiilor pe teriotoriul altui stat.

„Contribuția României este cu adevărat mare și produce senzaţie, deoarece este o țară care nu aparține cercului tradițional de aliați ai Greciei, iar Kyriakos Mitsotakis nu s-a întâlnit niciodată cu omologul său român, Florin Cîţu”, scrie publicația grecească Crisis Monitor, citată de Rador.

„Răspunsul României, care pentru prima dată în istoria sa a trimis o misiune de pompieri într-o altă țară, este, de asemenea, emoționant”, scrie și Protagon, citată de Rador.

„Înregistrările video cu pompierii din România care se află în Grecia pentru a acţiona împotriva incendiilor fac turul internetului. România, cu 112 pompieri și 23 de vehicule, a răspuns la cererea de ajutor transmisă de guvernul grec prin Mecanismul european de protecție civilă”, notează Athens Voice, citată de Rador.

Potrivit sursei citate, ajutorul din partea României a generat o mulțime de comentarii pe rețelele de socializare, utilizatorii scriind mesaje de mulțumire către București care a răspuns imediat la apelul de ajutor al Greciei.

Românii au trimis în Grecia 112 pompieri cu 23 de vehicule.

Citește integral în G4Media.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...