O fundație finanțată de guvernul de la Budapesta, sponsor al conferinței conservatorilor din SUA, unde Viktor Orban a ținut un discurs

Data:

Centrul pentru Drepturi Fundamentale, o fundație finanțată din bani de la guvernul ungar, a fost unul dintre sponsorii evenimentului CPAC 2022 din Dallas, o întâlnire a conservatorilor americani unde premierul Viktor Orban a ținut un discurs, scrie publicația hvh.hu, potrivit G4Media.ro.

Bertalan Havasi, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta, a declarat că „statul maghiar nu a plătit și nici nu a cerut nimic”.

În același timp, Centrul pentru Drepturi Fundamentale, fundație susținută în acest an cu două miliarde de forinți din bani publici, este listată ca sponsor de susținere pe site-ul web al evenimentului CPAC 2022.

Hvh.hu a luat legătura cu ei și cu organizatorii CPAC pentru a afla exact ce presupune această sponsorizare.

De asemenea, hvh.hu a întrebat Uniunea Conservatoare Americană (ACU), care organizează CPAC, dacă este conștientă de faptul că au acceptat sprijinul unei organizații care este finanțată în mare parte de bugetul unei alte țări.

Citește și: Impresii din secuime. O lume bună, într-un stat eșuat

Premierul ungar Viktor Orban a declarat în cadrul conferinței conservatorilor americani că Occidentul se confruntă cu o „ciocnire a civilizațiilor”.

Până la publicarea articolului nu a fost transmis un răspuns.

Liderul suveranist a fost primit cu aplauze frenetice la conferința conservatorilor (Conservative Political Action Conference CPAC) din Texas.

Discursul din SUA vine după ce Viktor Orban a afirmat recent, în România, că maghiarii „nu vor să devină popoare de rasă mixtă”.

FOTO: Facebook/Viktor Orban

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Asa cum ,,deja , discursul lui Orban ,la Tusnad, „a innecat politic” UDMR-ul(nu va prinde intrarea in noul Parlament rezultat in urma alegerilor din 2024 ) ne pare ca se intimpla exact acelasi lucru in SUA cu prietenia vadit afisata intre fostul Presedinte al SUA si actualul Premier de Budapesta . Probabilitatea ca noul Presedinte al SUA sa fie republicanul Ronald Dion DeSantis devine foarte mare cu atit mai mult cu cit J.R.Biden poate renunta la candidatura viitoare .Expresia fortata(a fostului ) ce a cuprins sustinera prieteniei cu Orban va face amândurora mult rau politic .Momentul este clar si afiseaza certitudinea ce constata dincolo de oricare indoiala prietenia celor doi politicieni cu cel de al treilea ce acum sustine razboiul fratricid din Ucraina . Natiunea americana are sansa de a intelege tot ceea ce s-a intimplat .Implicarea unei asa zise plati ce ar fi parte a oferirii unor fonnduri guvernamentale devine in acest moment cuiul(ala al lui Pepelea) ce desteapta cetatenii care inca mai aveau indoieli .Alegerile din luna Noiembrie ne vor lamuri care este trendul politic .Implicarea UE devine de neinlaturat .Democratii vor cistiga aceste alegeri .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția | Monitorul de Cluj

Un pictor clujean expune la Bienala de la Veneția....

Universitatea Babeş-Bolyai, parteneriat cu o universitate din Marea Britanie pentru programe de studii comune

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a...

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei | Aktual24

SUA vrea să trimită mai mulți consilieri militari Ucrainei,...