Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se va adresa Parlamentului European

Data:

Președinta Republicii Moldovei, Maia Sandu, se va adresa miercuri eurodeputaților cu privire la războiul din Ucraina și consecințele acestuia.

Alocuțiunea va avea loc la ora locală 15.00 (16.00 ora României).

„În calitate de țară învecinată cu Ucraina, Republica Moldova a fost deosebit de grav afectată de războiul în curs. Pe lângă faptul că a primit un număr mare de refugiați ucraineni, țara s-a confruntat și cu atacuri cibernetice și o serie recentă de incidente de securitate în Transnistria, regiunea separatistă sprijinită de Rusia”, precizează Parlamentul European.

În contextul invaziei Ucrainei de către Rusia, Republica Moldova a depus o cerere oficială de aderare la UE la începutul lunii martie 2022. Parlamentul European a solicitat, de asemenea, acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE, într-o rezoluție adoptată la 5 mai.

Maia Sandu ocupă funcția de președintă a Republicii Moldova din decembrie 2020. Anterior, printre alte funcții, a deținut și funcția de prim-ministru.

Roberta Metsola și Maia Sandu, conferiță de presă comună

În urma discursului din plen, președinta PE, Roberta Metsola, și Maia Sandu vor organiza o conferință de presă comună în jurul orei locale 15.40 (16.40 ora României).

Miercuri după-amiază, eurodeputații vor dezbate, de asemenea, raportul anual de evaluare privind Acordul de asociere UE-Republica Moldova. Votul va avea loc joi.

Mai multe informaţii 

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: