Preşedintele Asociaţiei Colectiv: 30 octombrie este o zi în care ne reamintim de corupţia şi de impotenţa statului român

Data:

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a transmis, la 7 ani după incendiul de la Colectiv, că în 30 octombrie este comemorată una dintre cele mai mari tragedii petrecute în România în ultimii 50 de ani. Eugen Iancu spune că 30 octombrie a devenit o zi “în care ne reamintim an de an de corupţia şi de impotenţa statului român”.

„Ziua de 30 Octombrie a devenit de 7 ani o zi a comemorării uneia dintre cele mai mari tragedii din ultimii 50 de ani petrecute în România şi în acelaşi timp o zi în care ne reamintim an de an de corupţia şi de impotenţa statului român. De 7 ani părinţii, rudele celor decedaţi şi supravieţuitorii incendiului vorbesc în această zi despre viaţa lor şi a celor plecaţi, despre speranţe şi dezamăgiri, despre curajul asumării, despre schimbare, despre justiţie şi nevoia de adevăr”, a transmis preşedintele Asociaţiei Colectiv, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Manifest în memoria victimelor de la Colectiv. Portretele lor vor fi purtate din fața clubului până la Parchetul General

Eugen Iancu consideră că în ziua în care se comemorează victimele de la Colectiv este importantă reacţia societăţii pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple în România.

„Ce a fost şi rămâne însă cu adevărat important în această zi este reacţia societăţii, reacţia străzii. Important nu este cum ne ducem noi durerile, cicatricile. Important este dacă voi aţi uitat sau nu, dacă voi vă doriţi ca viaţa voastră, a copiilor voştri să fie una trăită în siguranţă sau nu. Noi, victimele, ne vom spune an de an povestea cu speranţa că ea nu se va repeta. Noi am cunoscut efectul focului, al corupţiei, al laşităţii, al orgoliilor şi al prostiei unor decidenţi şi ne-am călit. Am rămas doar cu dezamăgirile. Dar voi, voi cei care credeţi că istoria nu se repetă? Voi cei care credeţi că ‘merge şi aşa’? Voi ce spuneţi şi mai ales ce faceţi?”, a scris preşedintele Asociaţiei Colectiv.

Incendiul din Colectiv s-a produs în seara zilei de 30 octombrie 2015, în jurul orei 22:30. În urma incendiului au murit 64 de persoane şi au fost rănite 150.

Citește și: Presa, încotro?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Eugen Iancu / Facebook)

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.