Președintele CJ Timiș – fals în declarații și alte infracțiuni, spune Agenția Națională de Integritate

Data:

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Alin Nica este acuzat că pe când era primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020) a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în care chiar el era membru al Consiliului de Administrație.

Totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție.

„Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, precizează ANI.

Citește și: EXCLUSIV Dosar penal de 600 de milioane de lei, blocat la DNA după 7 ani, pentru că s-a pensionat procurorul

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Alin Nica a infracțiunii de fals în declarații.

Aceasta deoarece în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase.

„Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală, menționează Agenția Națională de Integritate.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

sursa foto – Consiliul Județean Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related