Președintele CJ Timiș – fals în declarații și alte infracțiuni, spune Agenția Națională de Integritate

Data:

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a infracțiunilor de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Alin Nica este acuzat că pe când era primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020) a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în care chiar el era membru al Consiliului de Administrație.

Totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție.

„Mai mult, NICA ALIN ADRIAN a încheiat un contract civil în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 Lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, precizează ANI.

Citește și: EXCLUSIV Dosar penal de 600 de milioane de lei, blocat la DNA după 7 ani, pentru că s-a pensionat procurorul

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Alin Nica a infracțiunii de fals în declarații.

Aceasta deoarece în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase.

„Totodată, persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020, venituri în cuantum de 4.636 Lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală, menționează Agenția Națională de Integritate.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

sursa foto – Consiliul Județean Timiș

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“ și Pacepa | Aktual24

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“...