Președintele Letoniei: „Doar puterea poate opri Rusia”. Interviu pentru Europa Liberă România

Data:

Țările baltice sunt în primele rânduri ale sprijinirii Ucrainei în războiul ordonat de Vladimir Putin. Președintele Letoniei, Egils Levits, spune că Rusia reacționează doar în fața forței. NATO trebuie să își întărească apărarea, iar UE să rămână unită, în ciuda ezitărilor unora dintre membri.

În interviul acordat în exclusivitate Europei Libere România, la București, Egils Levits a spus, după reuniunea București 9 de vineri, că răspunsul corect în fața agresiunii Rusiei este întărirea puterii militare a NATO și a apărării pe flancul estic, de la Marea Baltică, la Marea Neagră.

Președintele Letoniei consideră că a existat o oarecare naivitate a vestului Europei în fața tendințelor imperialiste ale Rusiei, naivitate pe care țările care au fost în sfera de influență a Uniunii Sovietice nu aveau cum să o aibă.

„Noi, în estul Europei, îi cunoaștem pe ruși. /…/ Rusia se întoarce la rădăcinile autoritare, agresive și imperialiste din istorie”, a spus el, subliniind că soluția în fața tendințelor imperialiste ale Moscovei este o demonstrație de forță.

Citește interviul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: Profesor la Universitatea Yale: Putin se pregătește să înfometeze o mare parte din lume ca următoarea etapă a războiului său din Europa

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. NATO si politica lui de descurajare .NATO , dincolo de capacitatile militare ce au o comanda comuna si care reprezinta doar o particica din forta de aparare a statelor membre , state ce au trupele lor regulate ce nu fac parte din NATO, este foarte greu de invins .Sistemele antirachete SUA conectate cu alte sisteme ale tarilor membre NATO , forta nucleara a SUA ,M.B. si Franta , componentele de felul celor de la Deveselu , submarinele dotate cu incarcatura nucleara , sistemele Patriot si Mamba franco americane ca si intreg arsenalul de lupta avioane elicoptere etc. etc.nu pot fi atacate de rusi .Tot ceea ce pot face rusii reprezinta doar alipirea unor teritorii deja locuite de etnici rusi in majoritate . Partea de Ucraina cucerita este distrusa in totalitate si este evidenta dorinta rusilor de a se separa total de Occident . In zonele distruse de rusi nu se va mai intoarce nici un etnic ucrainean sa locuiasca .O Ucraina la sud de Nipru se va naste si ea impreuna cu Rep Moldova vor intra in UE .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related