Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cere armament din Occident

Data:

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut occidentului ajutor pentru consolidarea capacităților sale defensive.

„Am cerut sisteme de supraveghere și apărare antiaeriană”, a spus Sandu într-un interviu cu agenția Reuters în marginea Forumului Economic Mondial de la Davos (Elveția). „Înțelegem că Ucraina este o prioritate”, dar și noi sperăm să primim, a mai spus președinta.

Maia Sandu a mai declarat că bugetul militar al Moldovei a fost mărit și că guvernarea discută cu Uniunea Europeană despre sisteme de apărare antiaeriană, având pe această temă și discuții bilaterale cu aliații. Ea a spus că Moldova se simte în siguranță grație rezistenței Ucrainei în fața Rusiei.

Într-un interviu acordat Europei Libere în toamna anului trecut, Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spunea că aproximativ 90% din armamentul și tehnica Armatei Naționale, inclusiv sistemele antiaeriene, sunt de producție sovietică, nu corespund cerințelor unei operațiuni contemporane și trebuie înlocuite cu echipamente mai noi.

Nosatîi a mai spus că până la data aceea Republica Moldova primise de la partenerii externi doar tehnică neletală: echipamente medicale, de protecție, de logistică sau IT, titrează Radio Europa Liberă Moldova.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related