Președintele Ungariei vine în România, invitat de Iohannis. Prima întâlnire oficială la București după 12 ani

Data:

Preşedintele Ungariei, Katalin Novak, va face o vizită la Bucureşti miercuri, la invitaţia omologului său român, Klaus Iohannis, scrie MTI, citând cotidianul Magyar Nemzet. Ultima întâlnire oficială la Bucureşti între un preşedinte român şi unul ungar a avut loc în 2010.

Pe lângă întrevederea pe care o va avea cu omologul său rămân, preşedintele ungar va fi primit de premierul român Nicolae Ciucă, de preşedintele interimar al Senatului, Alina-Ştefania Gorghiu, şi de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Pe parcursul vizitei la Bucureşti, Katalin Novak se va întâlni și cu liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, şi cu ceilalţi miniştri membri ai UDMR.

Citește și: De ce tac profesorii?

„Ne străduim să avem relaţii moderne şi pragmatice”

În cele patru luni care au trecut de la investirea sa, preşedintele Ungariei se întâlneşte pentru a treia oară cu Klaus Iohannis.

În luna iunie, cei doi şefi de stat s-au întâlnit la summit-ul statelor membre ale NATO din Europa de Est şi Europa Centrală – „Formatul Bucureşti 9”, iar după summit-ul regional al NATO au purtat discuţii bilaterale.

Continuarea în HOTNEWS.RO.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Se pregateste oare inlocuitorul deja singuratecului premier Orban ? Contrar tuturor asteptarilor premierul maghiar a fost , de unul singur , prezent la funerariile lui Girbaciov .Oare cum s-or fi simitit rapublicanii conservatori ce il tot aplaudau alaturi de fostul Presedinte American atunci cind l-au vazut pe Orban linga catafalc sau oare cum s-o fi simtit privindu-l Presedintele Ungariei ce vine degraba in Romania .O parte din discursul lui Orban deja a fost preluat de catre Presedintele Ungariei si acum acesta vine la Bucuresti la invitatia lui Iohannis .Deja se vede ,cu ochiul liber, care este rolul celui ce i-a acompaniat ,daunazi , pe cei trei „MARI” la Kiev .Atragerea Ungariei in tabara Occidentala devine , incet , incet , realitate ,pe masura ce Orban isi greseste pasii fara rost , atunci cind minat de niste vise iluzorii , a adus tuturor in fata discursul de la Tusnad (ce eroare neprovocata ) si acum greseala , ce devine fatala , prin alaturarea prieteneasca cu fostul deja trecut in nefiinta Girbaciov . Din nefericire barba incepe sa incarunteasca prea devreme la unii .Iohannis se dovedeste , oare pentru a cita oara , detinatorul „sceptrului ” in aceasta parte de lume. O schimbare majora de atitudine vom vedea curind si la ilustrul Kellemen .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar

Gafa uriașă făcută de Ciolacu în Qatar. Greșeala a...

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea traficului de țigări | Ordinea.ro

Poliția de Frontieră a primit două drone pentru combaterea...

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna occidentalilor | Aktual24

Un document secret al rușilor a ajuns pe mâna...