Prim adjunctul procurorului general al României și-a depus candidatura din partea PSD pentru Curtea Constituțională

Data:

Bogdan Licu și-a depus dosarul de candidatură la Comisia Juridică din Camera Deputaților din partea PSD. Licu este prin adjunct al procurorului general al României, propus în urmă cu doi ani de actualul ministru al Justiției, liberalul Cătălin Predoiu.

La data numirii, Licu a primit aviz negativ din partea secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dar președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție a lui Licu.

Acuzat de plagiat, Bogdan Licu a devenit doctor în Drept sub îndrumarea fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. Potrivit presei, Licu ar fi copiat zeci de pagini dintr-o lucrare semnată de Cristi Danileț, judecător exclus din magistratură și contracandidatul lui Licu la CCR din partea Uniunii Salvați România (USR).

Judecat de șefă

Recent, Licu a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție un proces în urma căruia a cerut Ministerului Educației să ia act de renunțarea la titlul de doctor. Din completul de judecată a făcut parte Alina Ghica, fosta șefă a lui Licu, procurorul fiind consilierul lui Ghica pe când aceasta făcea parte din CSM.

Licu a făcut Facultatea de Drept la universitatea privată Spiru Haret, cunoscută drept fabrică de diplome, iar licența a luat-o la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Licu a obținut nota 5 la examenul de licență la Drept penal, la Drept civil a obținut nota 6.

Potrivit ziare.com, Bogdan Licu a avut nota 5 la limba română, la examenul de bacalaureat.

Apartamente vândute în 4 ani

Potrivit declarației de avere din 2021, Licu are două terenuri în Balotești – Ilfov și Frăsinet din Călărași, o casă în Balotești, două apartamente în București și unul în Năvodari.

În 2020, Licu a vândut un teren din Moroieni, Dâmbovița, unui anume Paul Măciucă cu 30.000 de euro. Alți 270.000 de euro ar fi fost încasați de Licu de la un anume Bulcak Abdulkadîr, bani primiți eșalonat în perioada 2017 -2021 după ce prim adjunctul procurorului general i-ar fi vândut două apartamente de câte 90 metri pătrați din București.

Din 2011, Licu are o datorie de 150.000 de euro la Mircea Tudor, nașul său de cununie și proprietarul companiei MB Telecom Ltd.

Monica Licu , soția candidatului la CCR este ofițer SRI la pensie. A încasat anul trecut 84.000 de lei, adică 7.000 de lei pe lună.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad: alegeri de rector în 2 tururi

Premieră la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care permite...

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul ucrainean se prăbușește

Franța s-ar putea ciocni direct cu Rusia dacă frontul...

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac pe listele PSD-PNL pentru europarlamentare

Ce spune Comisia Europeană despre candidatura Ramonei Chiriac, șefa...

Înșelăciune prin metoda „spoofing”

Înșelăciune prin metoda „spoofing”, anchetată de Poliția Română, care...