Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, câștigă la Înalta Curte / Instanța obligă Ministerul Educației să ia act de renunțarea la titlul de doctor obținut în urma unei teze plagiate parțial / În complet, și judecătoarea Alina Ghica, al cărei consilier personal a fost Bogdan Licu

Data:

Prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, a avut câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă i-a dat dreptate și a obligat Ministerul Educației să ia act de renunțarea la titlul de doctor în urma unei teze plagiate parțial, potrivit deciziei instanței.

  • Admite recursul formulat de reclamantul Licu Dimitrie Bogdan împotriva sentinţei civile nr. 2286 din 18 septembrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa şi rejudecând: Admite în parte acţiunea reclamantului. Obligă pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale să emită ordinul de revocare prin care să ia act de renunţarea reclamantului la titlul ştiinţific de doctor acordat prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 6468 din 7 decembrie 2011. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de Şercan Emilia. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Definitivă. Pronunţată astăzi, 4 noiembrie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, este decizia instanței.

În complet a fost și judecătoarea Alina Ghica, fost președinte al CSM, o apropiată a Liei Savonea, la rândul ei fostă șefă CSM și ex-președinte al Curții de Apel București. Pe când Alina Ghica a fost șefa CSM, în 2012, Bogdan Licu a fost consilierul ei personal. În complet au mai fost judecătoarele Adriana Florina Secreţeanu și Denisa Angelica Stănişor. La termenul de luna trecută, jurnalista care a depistat plagiatul lui Bogdan Licu, Emilia Șercan, a recuzat-o pe judecătoarea Alina Ghica, dar solicitarea ei a fost respinsă.

După decizia de azi, Emilia Șercan a scris pe o reţea de socializare: ”Imense felicitări, domnule dublu academician! Ați reușit! V-ați desăvârșit opera de călcare în picioare a integrității academice, ați reușit să faceți din plagiat noua normă de validare în viața academică și publică! Astăzi, plagiatorul Bogdan Licu a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție dreptul de a-i fi retras titlul de doctor fără ca CNATDCU să îi fi dat un verdict de plagiat! Astăzi, plagiatorul Bogdan Licu a câștigat dreptul de a renunța benevol la titlul de doctor fără ca CNATDCU să îi fi dat un verdict de plagiat!

Felicitări și CNATDCU, care de cinci ani a refuzat sistematic să-i verifice teza de doctorat plagiatorului Bogdan Licu, acest individ esențial pentru securitatea națională, prim-adjunct al procurorului general al României, numit în funcție deși este un plagiator!

Felicitările pentru dublul academician trebuie să fie cu atât mai apăsate cu cât dublul academician este cel care în data de 28 decembrie 2014, când era ministru în guvernul plagiatorului Victor Ponta, a dat o ordonanță de urgență prin care a introdus în legea educației posibilitatea de a renunța benevol la titlul de doctor! O ordonanță de urgență emisă cu dedicație pentru șeful său, plagiatorul Victor Ponta! O prevedere pe care nimeni nu s-a sinchisit să o elimine din lege din 2014 încoace! Nimeni! Felicitări, acum puteți să aplicați din plin infama prevedere!

Articolul complet poate fi citit pe G4MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată: Sunt nevinovată, dar nu mai candidez

Viceprimarul USR al Braşovului trimis în judecată. Flavia Boghiu...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face parte satul Viscri

Judecătorii au respins candidatura primarului localității din care face...