Prima bătaie de gong. Începe procesul primarului Chirica în dosarul „Skoda”

Data:

Cei cinci inculpaţi din dosar, în frunte cu Mihai Chirica, sunt acuzaţi că au fentat legea pentru a putea achiziţiona mai multe maşini noi, în condiţiile în care Guvernul interzisese temporar astfel de achiziţii. Prejudiciul: 103.000 euro.

Primarul Mihai Chirica începe de ieri să-şi împartă timpul între birou şi sălile instanţei. După exact un an de amânări, Tribunalul a respins ieri ca nefondate ultimele contestaţii formulate de cei cinci inculpaţi din dosarul „Skoda” împotriva deciziei magistraţilor instanţei inferioare de a începe judecarea cauzei.

Decizia de ieri reprezintă practic finalul ultimei etape procedurale înainte de stabilirea primului termen de judecată. Cei cinci inculpaţi vor fi judecaţi pentru abuz în serviciu, fiind acuzaţi că în 2013 ar fi dispus achiziţionarea de către municipalitate a patru autoturisme Skoda, deşi la acea dată restricţiile bugetare interziceau primăriilor astfel de contracte. Prejudiciul calculat de procurori se ridică la 103.000 euro. Abuzul în serviciu se pedepseşte cu închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani şi cu interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie, dosarul „Skoda” a fost trimis în instanţă în urmă cu un an, fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei pe 27 ianuarie anul trecut. În dosar aveau calitatea de inculpat primarul în funcţie, fostul primar Gheorghe Nichita, fostul director tehnic al Primăriei, Dumitru Tomorug, recent pensionat, fosta şefă a serviciului juridic din Palatul Roznovanu, Doina Florescu, actualmente consilier personal al primarului, şi Costică Chişcă, fost şef al serviciului administrativ al municipalităţii.

La trimiterea rechizitoriului în instanţă, primarul Mihai Chirica afirma că îşi doreşte ca judecata să înceapă cât mai curând, pentru a avea posibilitatea de a-şi demonstra nevinovăţia. Declaraţiile publice ale acestuia au fost însă contrazise de acţiunile apărătorilor săi, care au făcut totul pentru a tergiversa ajungerea la instanţă.

Articolul complet poate fi citit în ZIARUL DE IAȘI.

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....