Prima rundă PNRR arată că Ardealul trage mult mai mulți bani decât Iașul. Chirica a cerut 15,4 milioane de euro, Boc ia 55 de milioane

Data:

Portofoliul de proiecte pe care Iașul îl propune spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este, deocamdată, unul subțire. Primăria vrea să eficientizeze energetic 7 școli, 9 blocuri și cămine sociale și să construiască 180 de apartamente.

Consiliul Județean a propus reabilitarea Filarmonicii, a secției Pașcanu de la Spitalul de Pneumoftiziologie și a clădirii Teatrului Luceafărul. În plus, pe lista CJ ar mai fi edificarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară.

Spre comparație, la Cluj, primarul Emil Boc vrea să ia 55 de milioane de euro dintr-un foc, pe o singură componentă. La nivel de țară, bugetul total PNRR care trebuie cheltuit până în 2026 este de 29,1 miliarde euro, granturi și împrumuturi, din care 3,8 miliarde de euro au intrat deja.

Cluj, Oradea, București cumpără mijloace de transport electrice din banii PNRR, Mihai Chirica la Iași preferă să facă 180 de locuințe sociale.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Prima Doamnă a Statelor Unite, în vizită în România. Jill Biden se va întâlni cu refugiați ucraineni

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...