joi, 20 ianuarie 2022
AcasăLa ziPrima ședință a Coaliției din 2022 / Ce priorități au PSD, PNL...

Prima ședință a Coaliției din 2022 / Ce priorități au PSD, PNL și UDMR

Liderii PSD, PNL și UDMR se reunesc, săptămâna aceasta în prima ședință a Coaliției din 2022. Pe agenda de lucru se află tema certificatului verde – dacă mai este necesară sau nu o nouă lege în acest sens – dar și modificarea legii privind plafonarea prețului la energie, susțin surse politice pentru HotNews.ro. Reamintim că introducerea unor noi reguli privind certificatul verde a creat tensiuni în Coaliție între PSD și PNL. Potrivit surselor citate, liderii politici nu mai doresc reluarea dezbaterilor pe acest subiect, în special după mesajul dat de președintele Klaus Iohannis, potrivit căruia nu este oportună introducerea certificatului verde la locul de muncă.„După ce președintele ne-a transmis că nu dorește introducerea certificatului la locul de muncă, reluarea discuțiilor în Coaliție pe această temă este puțin fezabilă”, au declarat pentru HotNews.ro, surse din coaliția de guvernare.

De altfel, semnalul renunțării la această tema l-a dat chiar președintele PSD Marcel Ciolacu care, săptămâna trecută, într-o emisiune TV a recunoscut că este prea târziu să mai fie adoptată legea în acest sens, pentru că nu ar mai avea efect în valul 5.

„Cred că e un pic cam târziu să mai vii acum cu măsuri printr-un act legislativ. De obicei se fac previziuni. După 2-3 săptămâni după ce în toată Europa există numărul mare de cazuri, ajunge și în România. Când am mai avea timp să intervenim pentru valul 5? Iar certificatul, am mai spus, nu e singura măsură. (…) Va trebui să căutăm măsuri dacă ajungem într-o situație iarăși cu o presiune mare pe spitale. Cred că cu aceste medicamente vom reuși să oprim.”, a declarat președintele PSD la Antena 3.

Într-un război al intențiilor politice, de partea cealaltă, președintele PNL Florin Cîțu și-a anunțat colegii de partid că dorește adoptarea unui nou proiect de lege privind certificatul verde în Parlament.

La o zi după ce Marcel Ciolacu anunța că PSD consideră că e prea tîrziu să de mai dezbată acest subiect, președintele PNL intenționa să propună la viitoarea ședință a coalitiei ca proiectul pentru certificatul verde depus de el și mai mulți miniștri PNL și UDMR să fie adoptat de majoritatea parlamentară.
Potrivit surselor HotNews.ro, Cîțu s-a răzgândit însă să mai ceară noi discuții în Coaliție pe această temă. Într-o declarație de presă susținută, vineri, 7 ianuarie la sediul partidului, Florin Cîțu anunța că extinderea aplicării certificatului verde la locul de muncă trebuie discutată cu specialiștii, juriștii fiind „împărțiți” pe această temă.

Întrebat dacă va relua subiectul certificatului verde în Coaliție, Florin Cîțu a spus că nu dar va cere o informare privind măsurile luate de Ministerul Sănătății pentru gestionarea unui nou val pandemic.
„Eu, în Coaliția de guvernare voi cere ca Ministerul Sănătății să prezinte măsurile pe care le ia și impactul acestor măsuri în pandemie. (…)Dacă se dorește o decizie la Guvern se poate face o analiză, dacă este considerat bun, constituțional se poate trimite în Parlamentul României. Dacă proiecutul este bun poate fi depus în Parlament. Astăzi avem un certificat verde și bine că-l avem. Alte soluții încă nu au fost aduse la vot, nu au fost trecute prin Guvern, nu au fost propuse și atunci când le vom avea le vom discuta”, a mai spus Florin Cîțu.

Articolul complet, în HOTNEWS.RO,

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE