sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitatePrimar din Vaslui, obligat să presteze „muncă în folosul comunității” pentru că...

Primar din Vaslui, obligat să presteze „muncă în folosul comunității” pentru că a obținut ilegal fonduri de la APIA pentru mama sa

Tiberiu Coatu, fost primar al comunei vasluiene Găgeşti, s-a folosit de documente false pentru a proba la Agenţia de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) că firma pe care o dministra mama sa deţine o suprafaţă de teren mai mare decât în realitate, pentru a obține bani mai mulți, relatează adevărul.ro.

Decizia instanţei nu este definitivă.Coatu a fost condamnat de Tribunalul Vaslui la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, acesta urmând să rămâne sub supraveghere. În plus, fostul edil a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii în cadrul primăriei din Găgeşti sau a şcolii generale din localitate pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare. Infracțiunile care-i sunt imputate primarului: fals intelectual şi folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene.

Citește articolul integral în G4Media

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE