Primar trimis în judecată pentru că cerea șpăgi la angajări pentru buldoexcavatorist, asistenți medicali sau sociali

Data:

Primarul comunei Albeni, din județul Gorj, a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte penale. Edilul, spun procurorii, cerea mită pentru angajarea diferitelor persoane și pentru acordarea de stimulente. Procurorii au propus prelungirea măsurii arestului preventiv.

Edilul se află în arest preventiv din luna iunie a acestui an. Obținuse, în instanță, posibilitatea de a fi cercetat fiind arestat la dimiciliu, dar procurorii au făcut contestație și au avut câștig de cauză.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a lui S.S.I., primar al comunei Albeni, judeţul Gorj, aflat în arest preventiv şi a propus instanţei de judecată prelungirea acestei măsuri, pentru 4 infracţiuni de trafic de influenţă, 1 luare de mită, 1 divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi 1 infracţiune de instigare la divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

În luna august 2018, S.S.I. a pretins de la martorul denunţător C.I. 3.000 euro pentru a-l angaja la Primăria Comunei Albeni în funcţia de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare formată din subordonaţii săi asupra cărora avea influenţă, lucru pe care l-a şi realizat, dovadă fiind faptul că a dispus să fie declarat admis deşi obţinuse media finală de 5,61. Primarul a primit această sumă în data de 01.11.2018, înainte de concurs, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

În 21.07.2020, primarul a pretins de la asistenţii medicali comunitari şi asistentul social din cadrul Primăriei Comunei Albeni o sumă de bani, fără a preciza cuantumul, lăsându-l la aprecierea acestora, pentru a întocmi deciziile pentru acordarea stimulentului de risc şi a semna documentele înaintate Direcţiei de Sănătate Publică Gorj pentru finanţare, primind de la aceştia în data de 27.07.2020 suma totală de 2.000 lei.

Pe 2.12.2020, primarul a pretins şi primit de la martorul denunţător C.F. 12.000 lei, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de concurs pentru a fi declarat admis la concursul pentru ocuparea postului de buldoexcavatorist în cadrul Primăriei Comunei Albeni, traficându-şi astfel influența asupra membrilor comisiei, subordonaţii săi, titrează REPORTER24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi proxeneți au scăpat de condamnare după o anchetă care a durat mai mult de un deceniu

Doi botoșăneni acuzați că au exploatat sexual mai multe...

Proiect depus de AUR pentru reintroducerea uniformelor în școli și licee

AUR a depus un proiect de lege la Senat...

Câţi agresori sexuali sunt înregistrați oficial în judeţul Olt

Peste 1.400 de persoane sunt înscrise în Registrul Agresorilor...