Primăria Brașov a lansat un site pentru monitorizarea activității de gospodărire a orașului și sesizarea neregulilor

Data:

Primăria Brașov a lansat luni, în versiune BETA, un site prin intermediul căruia brașovenii pot afla zilnic care sunt activitățile de gospodărire a orașului, ce activități sunt programate și unde pot face și sesizări privind nerespectarea programelor operatorilor de servicii.

Potrivit municipalității, site-ul ABC.brasovcity.ro (Asfalt, Becuri, Curățenie) oferă cetățenilor orașului informații referitoare la activitatea de reparații străzi și trotuare, cea de iluminat public, salubrizarea orașului și amenajarea și întreținerea de zone verzi. Pentru perioada de iarnă, va fi introdus și modulul de deszăpezire.

,,După cum le-am promis brașovenilor, ei vor deveni parte activă în ceea ce privește administrarea orașului. Prin acest instrument, ei pot verifica, alături de inspectorii primăriei, lucrările pe care operatorii de servicii le-au efectuat, programul zilnic sau săptămânal, precum și lucrările planificate pentru perioada următoare, pe fiecare stradă în parte. Site-ul este unul prietenos cu utilizatorii, dispune de o serie de filtre, pentru a ușura căutarea, dar și de o hartă interactivă, pentru fiecare tip de lucrări, în care brașovenii vor regăsi tot ceea ce înseamnă gospodărirea orașului. Acest site reprezintă și un instrument facil pentru inspectorii primăriei, care pot monitoriza, astfel, modul în care operatorii de servicii își îndeplinesc obligațiile. Nu în ultimul rând, cetățenii, în cazul în care constată nereguli în îndeplinirea eficientă a activității de administrare a orașului, pot sesiza Municipalitatea prin intermediul secțiunii de sesizări. Vă invit pe toți ca, în următoarea lună în care acest site este în faza BETA, să îl testați și să ne transmiteți sugestiile de îmbunătățire a lui sau eventualele nefuncționalități”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Site-ul este împărțit în patru categorii de activități – asfalt, becuri, curățenie și zone verzi, la care, în sezonul rece, se va adăuga și deszăpezirea. În cadrul fiecărui modul, brașovenii pot găsi informații referitoare la programul de lucru, eventualele restricții și o hartă interactivă, cu ajutorul căreia pot identifica lucrările pe fiecare stradă, termenele limită, dar și care lucrări sunt în curs de execuție, cele în întârziere, cele sistate sau care sunt străzile unde sunt programate lucrări de gospodărire în perioada următoare. Printr-un simplu click pe hartă, cetățenii pot afla tipul de lucrări, perioada de derulare și chiar fotografii din perioada derulării acestora.

Site-ul se află pentru o lună în perioada de testare, după care, în urma recomandărilor primite de la utilizatori, va deveni funcțional în totalitate.

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...