Primăria Cluj-Napoca investește în educație peste 110 milioane de lei în acest an

Data:

spot_img

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe acest an are prevăzut pentru investiții în educație peste 110 milioane de lei.

În această sumă intră, printre alte obiective, bani pentru lucrări la unități de învățământ din Cluj-Napoca și sprijin pentru pregătirea digitală a profesorilor din municipiu.

“Viitorul Clujului îl pregătim acum, prin investiția consistentă în educație. În bugetul municipiului pentru anul 2022, educația are prioritate. Peste 110 milioane de lei sunt prevăzuți pentru investiții în infrastructură, reparații curente, burse școlare, vouchere pentru pregătirea digitală a profesorilor clujeni și alte politici publice care să asigure un proces educațional de cea mai înaltă calitate la nivelul municipiului”, a declarat marți primarul Emil Boc.

Peste 42 de milioane de lei au fost alocate pentru investiții care se finalizează în acest an, la Grădinița Floare de Iris, Școala gimnazială „Iuliu Hațieganu”, Școala gimnazială „Nicolae Iorga” și Seminarul Teologic Ortodox clasele V-VIII.

Citește și: Încă un pas pentru realizarea Spitalului Regional Cluj. Deputaţii au adoptat legea care aprobă contractul de 305 milioane de euro

22 de milioane de lei din buget vor fi folosite pentru reparații curente la cele 78 de unități școlare (grădinițe și școli) din municipiu, iar două milioane de lei sunt prevăzute pentru vouchere de pregătire digitală pentru profesorii clujeni.

“Fără a diminua importanța educației digitale, considerăm că viitorul educației trebuie să aparțină prezenței la școală a elevilor. Așadar, sprijinul pentru pregătirea digitală a profesorilor clujeni reprezintă o modalitate prin care îmbunătățim calitatea procesului educațional, nicidecum un motiv pentru a înlocui prezența elevilor la școală”, a precizat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Bursele elevilor din Cluj-Napoca au fost majorate în ședința Consiliului Local din 8 februarie, cuantumul total alocat burselor fiind de 33,5 milioane de lei.

Alte 14 milioane de lei sunt prevăzute pentru diverse studii și concursuri internaționale de soluții, pentru realizarea unor proiecte viitoare de infrastructură educațională.

Citește și: Pacienţi decedaţi din cauza infecției intraspitalicești clostridium, după ce au fost trataţi pentru COVID cu antibiotice

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Pilonul II de pensii. Economistul Radu Crăciun explică cum funcționează | Ziarul de Iași

Pilonul II de pensii. Economistul Radu Crăciun explică cum...

Bistrița veche și stilul Art Nouveau | Săptămâna Online

Bistrița veche și stilul Art Nouveau. Am trecut Duminică...

Festivalul Internațional de Teatru „Liviu Ciulei”, ediția a III-a | Argeșul Online

În weekendul recent încheiat, la Pitești a început Festivalul...