duminică, 19 septembrie 2021
AcasăLa ziPrimăria dă afară patru şefi, dar pune în loc alţi cinci

Primăria dă afară patru şefi, dar pune în loc alţi cinci

Un şef la opt subalterni, acesta este raportul în noua organigramă a Primăriei Galaţi, aprobată la finele lunii iunie de consilierii locali. O noutate ar fi aceea că au fost desfiinţate patru funcții publice de conducere de pe vechea structură și s-au creat cinci funcții publice de conducere noi. Conform documentelor, pentru a se menţine acelaşi număr total de posturi, 478, au fost desfiinţate nouă funcţii vacante, toate de execuţie.

Cu 15 voturi “pentru”, două “împotrivă” şi zece abţineri, noua organigramă și statul de funcții pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Galați și pentru Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Galați au fost aprobate de aleşii locali. Conform documentelor, organigrama numără în total 478 de funcţii, dintre care 29 sunt funcţii contractuale, iar restul, 449, funcţii publice. În ceea ce priveşte funcţiile publice, 396 sunt “de execuţie”, iar 53 – “de conducere”.
“12 la sută este procentajul persoanelor de conducere. Ne încadrăm perfect în lege”, a declarat, în cadrul dezbaterilor, primarul Ionuţ Pucheanu.

A fost contrazis, însă, de consiliera locală USR PLUS Flavia Susnoschi: “După părerea mea, dacă ne uităm la mediul privat, sunt prea multe persoane în funcţii de conducere în raport cu persoanele în funcţii de execuţie”. “Sunt foarte multe situaţii în care persoanele cu funcţii de conducere au inclusiv sau efectuează atribuţii de execuţie. Inclusiv pentru persoanele plecate în concediu”, a replicat viceprimarul PSD Lucian Andrei.

Citește articolul integral în Viața Liberă

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE