Primăria dă afară patru şefi, dar pune în loc alţi cinci

Data:

Un şef la opt subalterni, acesta este raportul în noua organigramă a Primăriei Galaţi, aprobată la finele lunii iunie de consilierii locali. O noutate ar fi aceea că au fost desfiinţate patru funcții publice de conducere de pe vechea structură și s-au creat cinci funcții publice de conducere noi. Conform documentelor, pentru a se menţine acelaşi număr total de posturi, 478, au fost desfiinţate nouă funcţii vacante, toate de execuţie.

Cu 15 voturi „pentru”, două „împotrivă” şi zece abţineri, noua organigramă și statul de funcții pentru aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Galați și pentru Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Galați au fost aprobate de aleşii locali. Conform documentelor, organigrama numără în total 478 de funcţii, dintre care 29 sunt funcţii contractuale, iar restul, 449, funcţii publice. În ceea ce priveşte funcţiile publice, 396 sunt „de execuţie”, iar 53 – „de conducere”.
„12 la sută este procentajul persoanelor de conducere. Ne încadrăm perfect în lege”, a declarat, în cadrul dezbaterilor, primarul Ionuţ Pucheanu.

A fost contrazis, însă, de consiliera locală USR PLUS Flavia Susnoschi: „După părerea mea, dacă ne uităm la mediul privat, sunt prea multe persoane în funcţii de conducere în raport cu persoanele în funcţii de execuţie”. „Sunt foarte multe situaţii în care persoanele cu funcţii de conducere au inclusiv sau efectuează atribuţii de execuţie. Inclusiv pentru persoanele plecate în concediu”, a replicat viceprimarul PSD Lucian Andrei.

Citește articolul integral în Viața Liberă

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu despre retragerea candidaturii pentru Primăria Bucureștiului: „Nu...

Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Cum afectează decizia PSD-PNL de a-l retrage pe Cîrstoiu...

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei Firea? | Aktual24

Urmează o retragere a lui Piedone în favoarea Gabrielei...