Primăria Iași a mai pierdut un proces deschis de ochii lumii împotriva unor dezvoltatori imobiliari

Data:

Magistrații Tribunalului Iași au respins, luna trecută, ca tardivă acțiunea înaintată de Primărie în cazul unui bloc construit în Moara de Vânt. Au procedat la fel acum, în cazul unei construcții făcute de omul de afaceri Gheorghe Cheșcu în Tătărași.

După descinderile făcute de procurorii DNA la Primărie la începutul acestui an, municipalitatea a demarat două acțiuni în instanță, cerând constatarea nulității certificatelor de edificare și a autorizațiilor de construire emise chiar de ea însăși pentru două imobile.

Citește și: A venit momentul ca Bruxelles-ul să blocheze banii europeni pentru România?

Într-unul dintre cazuri, se autorizase construirea a două locuințe individuale în Moara de Vânt și se construise un bloc cu 18 apartamente. Acțiunea a fost respinsă de Tribunal. „Certificatul de atestare a edificării construcţiei a fost emis la data de 17.02.2020 şi nu mai poate fi revocat deoarece a intrat în circuitul civil ca efect al înscrierii dreptului de proprietate asupra imobilului, producând efecte juridice în alte ramuri ale dreptului.

Acţiunea de faţă a fost introdusă la data de 17.03.2022, cu mult peste termenul de 1 an, situaţie în care se impune respingerea acţiunii ca fiind tardiv formulată”, au precizat judecătorii, care au respins acțiunea Primăriei după doar un termen de judecată.

Continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Auschwitz – Când un pantof spune povestea unui copil ucis  

Din cele şase milioane de evrei ucişi în Holocaust, un milion au căzut victimă criminalilor nazişti la Auschwitz Birkenau. 

Valorile europene la nivel de comunitate – de la fake news la realitate. Atelier de dezvoltare personală și educație

Biroul Parlamentului European în România, cu sprijinul organizației non-guvernamentale Școala de Valori, organizează joi, 20 octombrie 2022, un atelier cu tema ”Valorile europene la nivel de comunitate - de la fake news la realitate”.

Securistul și demagogul sau viceversa

Eduard Hellvig și Rareș Bogdan, doi dintre băieții lui...

Dezertori în faţa porţilor închise: rușii fug, dar multe țări nu-i primesc

Mii de ruşi fug din ţara lor. Vor să se eschiveze de înrolare şi de lupta pe front în Ucraina. Dar multe ţări europene refuză să-i primească.