Primăria Iaşi cumpără autobuze second hand, Clujul le ia noi, din banii de la PNRR

Data:

Primăria Iași va cumpăra autobuze second-hand pentru asigurarea transportului metropolitan. Printr-o astfel de abordare vrea instituţia să-i determine pe locuitorii din comunele limitrofe să-şi lase maşinile acasă. Achiziţia municipalităţii este într-un contrast puternic cu cele ale altor oraşe mari din ţară care au ales să cumpere autobuze noi cu bani din PNRR. 

De exemplu, Clujul a depus încă din primăvară un astfel de proiect pentru a accesa o sumă „garantată în plată” pentru fiecare municipiu reşedinţă de judeţ. În schimb, Iaşul a ales atunci să cheltuiască banii PNRR pentru locuinţe sociale, iar un proiect similar cu cel al Clujului este prevăzut pentru actuala sesiune, dar rămâne de văzut în ce măsură vor mai exista fonduri disponibile. Astfel, Primăria rămâne deocamdată cu licitaţia lansată zilele trecute: 5 milioane lei pentru 16 autobuze, 12 midibuze şi 4 microbuze, toate second-hand.

”În acest context de urbanizare a unei părţi din ruralul înconjurător, este necesară o mai mare atenţie din partea autorităţilor pentru aducerea fenomenului de urbanizare la scară metropolitană”, se arată în caietul de sarcini.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Sursă foto: Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A fost ucis comandantul-șef al forțelor speciale rusești în Siria, în urma unui bombardament

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) anunță că un...

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat din funcţie

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Heiuş,...

Polițiștii de penitenciare blochează activitatea pușcăriilor și ies în stradă

Polițiștii de penitenciare își vor desfășura marți activitatea profesională...