sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLa ziPrimăria Municipiului București a lansat mecanismul de bugetare participativă pentru anul 2021

Primăria Municipiului București a lansat mecanismul de bugetare participativă pentru anul 2021

Primăria Municipiului București a lansat mecanismul de bugetare participativă pentru anul 2021. Mecanismul permite grupurilor de cetățeni, grupurilor civice sau ONG-urilor să propună proiecte spre implementare, proiecte care vor fi votate de publicul larg.

„Un mecanism extrem de eficient de cuplare a nevoilor unei comunități cu investițiile susținute de municipalitate, bugetarea participativă a fost până recent ignorată la nivelul primăriei generale. Ne bucurăm că avem anul acesta bugetare participativă, deși bugetul alocat este relativ limitat, însă vom urmări, ca locuitori ai Bucureștiului și care își doresc un oraș transformat în bine, modul în care proiectele vor fi finanțate și implementate. „, precizează Centrul Roman de Politici Europene – CRPE.

Ce presupune bugetarea participativă

Mecanismul permite grupurilor de cetățeni, grupurilor civice sau ONG-urilor să propună proiecte spre implementare, proiecte care vor fi votate de publicul larg. Cele selectate vor fi susținute financiar de către Primăria Municipiului București în limita a 500.000 RON pe proiect.

Sunt înscrie câteva zeci de proiecte, multe foarte faine, care au obiective de mobilitate și accesibilitate, amenajare de spații verzi sau spații publice, digitalizare, protecția animalelor sau salvarea patrimoniului istoric.

Lista lor este aici. https://bugetare-participativa.pmb.ro/index

Puteți vota proiectul care vi se cel mai potrivit – înregistrarea durează cel mult 2 minute și puteți vota un singur proiect. Se poate în perioada 08.11.2021 – 22.11.2021.

Citește și: Companiile multinaționale vor trebui să declare public valoarea impozitului pe care îl plătesc în fiecare țară a UE (presshub.ro)

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE