Primăria unde aproape toate posturile sunt vacante. Primarul a murit, contabilul și secretarul general au ales joburi mai bine plătite

Data:

Situație neobișnuită la o primărie din județul Vrancea: site-ul instituției afișează ca fiind vacante posturile de primar, secretar general și contabil. La acest moment, instituția e condusă de viceprimar, căruia i s-au delegat toate atribuțiile celorlalte trei posturi.

Pe 28 ianuarie, edilul comunei vrâncene Mera, Ion Sticlaru, a decedat, atribuțiile acestuia fiind luate de viceprimarul Milică Măcrinoiu. La data respectivă, Primăria Mera avea deja deficit de personal, pentru că atât contabilul cât și secretarul general au demisionat și au plecat la joburi mai bune.

S-a ajuns astfel ca, în instituție, posturile să devină vacante până la ocuparea lor prin concurs, însă nimeni nu s-a arătat interesat până acum.

Cu toate acestea, instituția mai are și un administrator public al cărui contract, potrivit articolului 244, pct, 4, din Codul Administrativ, s-a încheiat odată cu decesul primarului care l-a numit: „Contractul de management se încheie între primar, respectiv preşedintele consiliului judeţean, după caz, şi administratorul public pe durată determinată.

Durata contractului de management al administratorului public nu poate depăşi durata mandatului primarului, a preşedintelui consiliului judeţean, după caz, în timpul căruia a fost numit”, se arată în Codul Administrativ.

Citește și Primarul unei comune din Vrancea, acuzat că l-a bătut pe preotul satului. „M-a bătut, m-a scuipat, a vrut să stingă țigara pe mine”

La Mera, posturile de conducere sunt vacante – primarul a murit, contabilul și secretarul general au ales joburi mai bine plătite
La Mera, posturile de conducere sunt vacante – primarul a murit, contabilul și secretarul general au ales joburi mai bine plătite

Reprezentanții Prefecturii Vrancea spun, însă, că nu este nici o problemă

„Când primarul a decedat, viceprimarul a preluat atribuțiile acestuia, nu avem un legislativ – Consiliu Local dizolvat, executivul este și el, cât privește aparatul de specialitate, oamenii sunt liberi să plece, contabilul a plecat la București, secretarul a plecat și el, dar primăria funcționează, avem cele doua autorități – legislativul si executivul, viceprimarul, mai este și administratorul public care are atribuții de ordin tehnic.

În momentul în care am emis ordinul de încetare de drept a mandatului primarului, ca urmare a decesului, am informat Autoritatea Electorală Permanentă, ei vor trebui să organizeze alegeri parțiale când vor considera de cuviință”, a declarant secretarul general al Prefecturii Vrancea, Eduard Bălănescu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU
  1. […] ”Când primarul a decedat, viceprimarul a preluat atribuțiile acestuia, nu avem un legislativ – Consiliu Local dizolvat, executivul este și el, cât privește aparatul de specialitate, oamenii sunt liberi să plece, contabilul a plecat la București, secretarul a plecat și el, dar primăria funcționează, avem cele doua autorități – legislativul si executivul, viceprimarul, mai este și administratorul public care are atribuții de ordin tehnic. În momentul în care am emis ordinul de încetare de drept a mandatului primarului, ca urmare a decesului, am informat Autoritatea Electorală Permanentă, ei vor trebui să organizeze alegeri parțiale când vor considera de cuviință”, a declarant secretarul general al Prefecturii Vrancea, Eduard Bălănescu, pentru PRESShub. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related