Primarii USR PLUS îl acuză pe Cîțu că împarte bani primarilor la fel ca Dragnea pentru baronii PSD

Data:

Primarii USR au transmis, vineri, o scrisoare deschisă premierului Florin Cîţu cu privire la „alocarea pe criterii politice a unui miliard de lei din Fondul de rezervă al Guvernului României”.

17 primari USR PLUS îi cer premierului Florin Cîțu să revizuiască hotârărea de guvern prin care a alocat 1 miliard de lei în special administrațiilor locale controlate de primari liberali, precizând că modul în care a împărțit aceste fonduri amintește de perioada în care Liviu Dragnea împărțea fonduri publice baronilor PSD. Potrivit surselor G4Media.ro, primarii ar fi inițiat demersurile pentru atacarea hotărârii de guvern în contencios administrativ.

Scrisoarea semnată de primarii USR PLUS:

Domnule Prim-Ministru,

„Având în vedere “Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unități administrativ-teritoriale”, publicată în Monitorul Oficial, Partea 1, numărul 961, în seara zilei de 7 octombrie, vă solicităm public să reconsiderați urgent criteriile de alocare a sumei de 1.010.966 mii lei pentru proiecte locale.

Modul prin care acești bani au fost alocați unor unități administrativ-teritoriale a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărțea fondurile publice echipei baronilor din PSD.

Sunt vremuri de tristă amintire, împotriva cărora am luptat alături de cetățenii României, vremuri pe care nu credeam că le vom mai retrăi într-o guvernare viitoare.

Unități administrativ – teritoriale în care trăiesc zeci și sute de mii de oameni – Timișoara, Brașov, Sectoarele 1 și 2 din București, Bacău, Alba Iulia – cu contribuții substanțiale la bugetul de stat, au fost pur și simplu ignorate de dumneavoastră, doar pentru faptul că primarii nu fac parte din echipa de la guvernare pe care vremelnic o conduceți.

Prin hotărârea adoptată de dumneavoastră, locuitorii acestor orașe sunt considerați cetățeni de mâna a doua, sunt buni plătitori de taxe, dar nu primesc ajutor când au nevoie.

Am pledat constant pentru transparență în alocarea banilor publici și din păcate constatăm că nu s-a ținut cont de niciun criteriu în acest caz.

Milioane de lei au fost alocate din pix, după bunul dumneavoastră plac, răsplătind cu taxele românilor colegii Dumneavoastră de partid pentru susținerea electorală din fruntea PNL.

Nu știu dacă dumneavoastră realizați însă este un moment greu pentru România. Suntem în pragul unei ierni dure, care cel mai probabil va fi marcată de o dublă criză sanitară și energetică.

Deja alocăm o mare parte din bugete pentru a atenua efectele pandemiei de COVID-19 în școli și spitale. Oamenii vor avea de suferit din cauza creșterii prețurilor la gaz și electricitate, problema energetică este una mondială, iar problemele noastre cu termoficarea trebuie rezolvate rapid.

Avem nevoie de bani din Fondul de rezervă al Guvernului României pentru finalizarea unor proiecte de investiții locale urgente și pentru a continua serviciile de asistență socială care lucrează la capacitate maximă în această perioadă. Vă atragem atenția că ignorați nevoile primare ale cetățenilor din motive strict politicianiste și revanșarde.

Domnule Prim-Ministru, luați-vă revanșa față de cetățeni și lăsați servitutea transpartinică la o parte. Solidaritatea nu are culoare politică. Vă cerem, așadar, în mod public să revizuiți urgent HG 1.088/6 octombrie 2021, pentru ca banii să ajungă în mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevărat de ei.”

  1. Clotilde Armand – Primarul Sectorului 1 al Municipiului București
  2. Radu Mihaiu – Primarul Sectorului 2 al Municipiului București
  3. Dominic Fritz – Primarul Municipiului Timișoara
  4. Allen Coliban – Primarul Municipiului Brașov
  5. Elena Lasconi – Primarul Municipiului Câmpulung Muscel
  6. Gabriel Pleșa – Primarul Municipiului Alba Iulia
  7. Silviu Zinica – Primarul Comunei Smârdan, județul Galați
  8. Raul Urdă – Primarul orașului Întorsura Buzăului
  9. Ionel Andrișan – Primarul Comunei Horodnic de Jos, județul Suceava
  10. Leon Bălteanu – Primarul Comunei Mircești, județul Iași
  11. Ionuț Daniel Postolache – Primarul Comunei Maxineni, județul Brăila
  12. Bogdan Ștefan Marin – Primarul Comunei Valea Mare, județul Covasna
  13. Marinel Moruz – Primarul Comunei Dimăcheni, județul Botoșani
  14. Vasile Popa – Primarul din Gârbovi, județul Ialomița
  15. Horia Grigore Bugarin – Primarul din Dumbrăvița, județul Timiș
  16. Camelia Bertea Elena – Primarul orașului Victoria
  17. Tița Andrei Codruț – Primarul Comunei Cenad, județul Timiș, titrează REVISTA 22.
spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...