duminică, 29 mai 2022
AcasăLa ziPrimarul Bacăului a găsit soluția pe termen lung la criza încălzirii: turbina...

Primarul Bacăului a găsit soluția pe termen lung la criza încălzirii: turbina care produce căldură, apă caldă, și energie în valoare de 500.000 de lei pe ziPrimarul USR din Bacău vine cu o soluție pe termen lung la criza încălzirii. Lucian Viziteu a achiziționat o turbină nouă de gaz, produsă în Statele Unite, care a ajuns ieri la Bacău și care va intra în funcțiune în maximum 10 zile.

Investiția se ridică la 16.5 milioane de lei, dintre care 15 milioane au venit de la bugetul de stat, iar 1.5 milioane din bugetul local.

Turbină arde gaz și produce căldură, apă caldă, dar și energie electrică în valoare de aproximativ 500.000 de lei pe zi. Amortizarea investiției se face în doar o lună și jumătate.

Centrala din Bacău a devenit, astfel, printre cele mai moderne și eficiente din România, având capacitatea de a produce energie electrică simultan cu energia termică.

„În condițiile actualelor creșteri de prețuri la gaze, această investiție este exact ce avem nevoie pentru a produce căldură și apă caldă în cel mai eficient mod posibil. Asta e condiția esențială a rentabilizării unui sistem de încălzire centralizată, care, vrem, nu vrem, este soluția viitorului apropiat pentru utilizarea masivă și rapidă a energiei verzi”, spune Lucian Viziteu.

Citește și: CNSU a decis: Școală cu prezență fizică la cursuri în localitățile cu incidență COVID-19 sub 3 la mie VIDEO (presshub.ro)

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE