Primarul Braşovului vrea să aducă specialişti care să introducă metodele finlandeze de predare în curricula şcolară

Data:

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, vrea să aducă în oraşul pe care îl administrează sistemul de învăţământ finlandez, în acest scop el încheind un parteneriat cu o universitate din Finlanda, pentru „a implementa metodele de predare finlandeze în curricula şcolară braşoveană”, se arată într-un comunicat remis joi de USR și preluat de Agerpres.

Primăria Braşov a încheiat un parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Aplicate Häme din Finlanda care va pune la dispoziţie un pachet de servicii educaţionale în domeniul formării continue pentru directori şi profesori, la toate nivelurile educaţionale: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Pentru a implementa curricula finlandeză în şcolile din Braşov, vor fi selectaţi „cu ajutorul Inspectoratului Şcolar Judeţean”, un număr de 40 de profesori şi 10 directori de unităţi de învăţământ.

„Modernizarea învăţământului începe cu dascălii şi continuă cu sistemul de predare. Mi-am asumat ca primar să aduc o schimbare reală în învăţământul din Braşov şi mă bucur nespus să anunţ parteneriatul pe care l-am încheiat cu una dintre cele mai importante universităţi de ştiinţe aplicate din Finlanda. Sistemul finlandez de învăţământ este deja binecunoscut în întreaga lume pentru rezultatele sale, rezultate pe care doresc să le văd şi la Braşov şi la nivelul întregii ţări”, a declarat primarul Allen Coliban.

Programul va începe din această toamnă, a menţionat sursa citată.

Citește și: Formația ucraineană DakhaBrakha, concert extraordinar la TIFF

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...