Primarul unei comune din Iași și-a concesionat 900 mp de teren public cu 30 de bani/an

Data:

Un teren de 910 mp din centrul satului Dumești, de la 25 de km de centrul Iașului, a fost concesionat fiului actualului primar cu 29 de bani pe an. Contractul foarte dezavantajos pentru comună a fost încheiat când Mihai Cocoveică, actualul primar, era viceprimar.

Valoarea de concesionare nu a fost niciodată indexată. Pentru cei 49 de ani, Mihai Cocoveică Jr. ar urma să achite 14,21 lei – aproximativ 3 euro. Un teren agricol din Dumești se vinde acum cu 3 euro/mp, iar un teren pentru casă se duce și la 10-15 euro/mp.

Citește și: Ce poți face când vine avalanșa. Salvamontiștii: „Nimic. Turiștii își asumă riscuri imense”

În iulie 2010, primarul de atunci al comunei Dumești – Iași, Mihai Sabaiduc, a semnat un contract de concesiune pentru un teren de 910 mp din apropierea centrului localității. Concesionar a fost Mihai M. Cocoveică, fiul viceprimarului în funcție Mihai Cocoveică, actualul primar al comunei.

Concesionarea terenului a fost probată în unanimitate de Consiliul Local Dumești. Durata concesiunii a fost stabilită la 49 de ani, dar prețul aprobat atrage atenția: 0,0600 Euro/an/910 mp. La cotația actuală a euro, suma este de 29 de bani pe an.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...