Primii 50 de parlamentari, analizați de voluntarii „Integritate pe bune”. Ce „modă interesantă” au descoperit în CV-urile politicienilor

Data:

Grupul civic „Integritate pe bune”, lansat de Valeriu Nicolae, împreună peste 100 de voluntari, face o analiză minuțioasă a CV-urilor, declarațiilor de avere și interese, firmelor și studiilor parlamentarilor români.

„ANI pe bune este un grup de voluntari în care încercăm să facem informațiile publice despre politicieni cât mai accesibile și mai transparente. Vom publica portretul tuturor parlamentarilor români și vom da acces la întreaga bază de date cu informațiile care stau la baza acestor portrete. 

Informațiile includ toate CV-urile existente, declarațiile de avere, declarațiile de interese, date despre firmele unde aceștia au fost sau sunt acționari, precum și studiile acestora”, a explicat Valeriu Nicolae într-un articol semnat în Libertatea.

Echipa „Integritate pe bune” a prezentat pe pagina de Facebook câteva cazuri monitorizate, urmând să publice în această lună un raport cu datele primilor 50 de parlamentari cercetați, de la PSD și PNL.

„Integritate pe bune” a deschis lista parlamentarilor evaluați cu liderul PSD, Marcel Ciolacu. “Al treilea om în stat, șeful PSD, așa-zis brav luptător la Revoluție, cu o carieră dubioasă, cu prieteni și parteneri de afaceri și mai dubioși, dar și cu nepoți suspect de norocoși, domnul Ciolacu ar merita un monument al imposturii”, este concluzia grupului civic.

Citește și: Un soldat ucrainean, ucis în bombardamentele lansate de separatiștii proruși

„Integritate pe bune” a mai prezentat pe pagina de Facebook date despre Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș, Cornel Folescu, deputat PSD de Mehedinți, Nicu Niță, deputat PSD de Brăila, și Mirela Furtună, deputat PSD de Tulcea.

Un capitol important al analizei vizează facultățile pe care și le-au trecut în CV-uri aleșii din Parlament și cursurile post universitare absolvite, în multe cazuri studiile dovedindu-se pentru senatori și deputați doar deschizătoare de oportunități politice.

Datele centralizate de voluntarii grupului „Integritate pe bune” arată, de exemplu, că există o „modă interesantă” în CV-uri: absolvirea Colegiului Național de Apărare și cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Român.

„După primii 50 de parlamentari analizați de voluntarii Integritate Pe bune am descoperit o modă interesantă în CV-uri: absolvirea Colegiului Național de Apărare, unde doctorandul plagiator Gabriel Oprea a avut funcții de conducere, a predat și a vegheat cu vigilență. Ce-o fi cu acest Colegiu și de cine dorește să ne apere?

Vasile Blaga, Liviu Dragnea, Alina Gorghiu, Gabriel Oprea, Victor Ponta, Valeriu Steriu, Elena Udrea, au fost de-a lungul timpului absolvenți ai Colegiului Național de Apărare, conform PressOne.

Dar cunoștințele de Securitate nu sunt suficiente, aleșii noștri sunt pregătiți și pentru politică externă, mulți dintre ei urmând cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic „omân, instituție aflată în subordinea Ministerului de Externe”, potrivit grupului civic “Integritate pe bune”.

Citește și: Extremism și justiție. Ce s-a întâmplat în cazul a două profanări ale cimitirelor evreiești

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“ și Pacepa | Aktual24

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“...