Primul autobuz electric produs de o companie românească, testat la Sibiu

Data:

Primăria Sibiu a început testarea primului autobuz electric românesc, pentru început pe traseele școlare din oraș, a anunţat municipalitatea. Elevii sibieni au ocazia să călătorească de la școală spre casă cu un autobuz electric, confortabil și silențios.

ATP Trucks Automobile din Baia Mare, prima companie românească care construiește un astfel de mijloc de transport cu emisii zero, a pus la dispoziția societății de transport public Tursib prototipul de autobuz electric marca ATP Bus, pentru a fi testat pe traseele din Sibiu.

„Autobuzul e-UpCity este 100% electric și a fost lansat oficial pe piața din România în luna mai a acestui an. Acesta va fi testat în următoarele două săptămâni, pe rând, pe cele șapte trasee școlare din Sibiu pentru a se analiza eficiența acestuia pe tipurile de trasee din municipiul Sibiu.

E-UpCity are în total 83 de locuri și o lungime de 12,18 metri, bateriile având autonomie de minim 200 de kilometri în oraș, ce poate fi extinsă până la 360 de kilometri”, a transmis Primăria Sibiu.

Autobuzul electric produs în România a circulat luni pe traseul școlar E1, care asigură legătura între cartierul Magnolia și unități de învățământ din centrul Sibiului, iar marți, pe traseul E 7, care pleacă de pe bulevardul Mihai Viteazu.

Potrivit producătorului, autobuzul ATP Bus e-UpCity are omologare europeană și răspunde nevoilor urbane de înlocuire a autobuzelor vechi și poluante, dar și solicitărilor de optimizare a costurilor.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related