sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăÎn lumePrimul caz suspect de infectare cu varianta Omicron, identificat în Germania /...

Primul caz suspect de infectare cu varianta Omicron, identificat în Germania / Ministru regional german: „Aseară au fost găsite în Frankfurt mai multe mutații tipice Omicron la un călător care se întorcea din Africa de Sud”

Varianta Omicron a COVID-19 a ajuns probabil în Germania, a declarat sâmbătă un ministru din vestul statului Hesse, după ce au fost găsite mutații la un pasager sosit din Africa de Sud, relatează Reuters.

„Aseară au fost găsite mai multe mutații tipice Omicron la un călător care se întorcea din Africa de Sud”, a scris Kai Klose, ministrul afacerilor sociale din Hesse, unde se află aeroportul din Frankfurt, cel mai mare hub al Germaniei și unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

El a adăugat că se efectuează o secvențiere completă a variantei și că persoana se izolează și i-a îndemnat pe toți cei care au călătorit din Africa de Sud în ultimele săptămâni să limiteze contactele și să fie testat.

Noua variantă a fost găsită într-un moment în care Germania și multe alte țări europene se confruntă cu o creștere a cazurilor de coronavirus.

Germania a înregistrat sâmbătă 67.125 de noi cazuri de coronavirus, a declarat Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase, iar peste 100.000 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Germania a declarat Africa de Sud o zonă periculoasă cu o nouă variantă de virus, ceea ce înseamnă că companiile aeriene au voie să zboare numai germani către Germania din Africa de Sud, a declarat vineri o sursă pentru Reuters. Chiar și cei vaccinați trebuie să petreacă 14 zile în carantină.

Anterior, oficialii olandezi din domeniul sănătății au declarat că au detectat 61 de cazuri de COVID-19 în rândul persoanelor care au zburat vineri din Africa de Sud și încearcă să stabilească dacă vreunul a fost infectat cu varianta Omicron, titrează G4 MEDIA.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE