Angajații de la Socola nu mai trebuie să dea statului 2,4 milioane de lei luați ca spor

Data:

spot_img

Angajații Institutului de Psihiatrie Socola au evitat riscul de a restitui 2,4 milioane lei primiți ca sporuri la salarii.

Inspectorii Curții de Conturi au concluzionat acum doi ani că salariații din sectorul administrativ au primit ilegal un spor „de calculator” de 15% și unul de 50% pentru „condiții de muncă periculoase”. De atunci, Institutul se află în proces cu rezultate variabile.

Citește și: După un vot al fostului CSM, dosarele de corupție pot fi direcționate discreționar

O primă rundă a procesului a fost pierdută de Institut în fața Tribunalului, în 2021. La acea dată, magistrații au apreciat că cererea Institutului, de anulare a deciziei Curții de Conturi, este refondată. Curtea de Apel a admis însă recursul declarat de Institut și a trimis cauza înapoi la Tribunal, pentru rejudecare.

De această dată, magistrații Tribunalului au văzut lucrurile altfel și au dat dreptate Institutului de Psihiatrie. Decizia finală va aparține Curții de Apel, pe rolul căreia a reintrat dosarul joi.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Institutul de Psihiatrie „Socola” / Facebook)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related