Procese pentru poluare: regia de apă refuză să plătească 2 lei şi 13 bani către Admnistrația Apelor

Data:

Două instituţii publice se luptă în instanţă pentru o sumă mai mult decât ridicolă. ApaVital a refuzat să achite către Administraţia Bazinală a Apelor suma de 2 lei şi 13 bani, imputată pentru depăşirea concentraţiei unor poluanţi în apele uzate din zona Hârlăului.

O primă sentinţă a fost dată de Judecătoria locală, dar cutuma instituţiilor de stat impune ca procesele să fie duse până în pânzele albe, aşa că dosarul a fost preluat mai departe de Tribunal. Cheltuielile de judecată vor fi plătite de contribuabili.

Citește și: Aktual24: Profesorul universitar care și-a ucis amanta care i-a fost studentă a murit în închisoare. Informația a fost ținuta secretă de autorități

La sfârşitul lunii iulie a anului trecut, inspectorii ABA Prut-Bârlad au constatat depăşirea valorilor maxime permise în cazul a doi poluanţi prezenţi în apele uzate trecute printr-una dintre staţiile de epurare ale ApaVital, în perioada 11 ianuarie – 13 aprilie 2022.

A fost întocmit procesul-verbal regulamentar, la care s-a anexat documentul care constata depăşirile, iar pe adresa ApaVital a fost trimisă factura corespunzătoare penalităţilor calculate, în sumă de 2 lei şi 13 bani.

Furnizorul de servicii de apă-canal a refuzat să plătească şi s-a adresat instanţei, cerând constatarea nulităţii absolute a procesului-verbal şi exonerarea de la plata penalităţilor.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi, aruncate pe câmp | Oltenia Live

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi au fost...

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...