duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateProcurori care îi anchetează pe Chirica, Alexe și Popa ţintesc şefia Parchetelor...

Procurori care îi anchetează pe Chirica, Alexe și Popa ţintesc şefia Parchetelor naţionale

Ei ţintesc funcţii la conducerea Parchetelor naţionale. Daniel Horodniceanu şi-a depus dosarul pentru şefia DIICOT, structură din cadrul Ministerului Public pe care a mai condus-o în trecut. Are în lucru Dosarul „Zoiosu“, Dosarul „Imobiliarelor“ şi Dosarul „Opera“. Andreea Oana Nica vizează în cadrul DNA funcţia de şef al Secţiei de combatere a corupţiei. Are dosare grele pe masă: Dosarul „Cimitirul“, „Tabla“ şi Spitalul Mobil.

Doi procurori care instrumentează mai multe dosare în care sunt implicaţi actuali şi foşti şefi ai Iaşului candidează pentru funcţii de conducere în structurile centrale ale DIICOT şi DNA. Numele lor au devenit cunoscute în contextul tensiunilor politice dintre PNL şi USRPLUS: fostul ministru al Justiţiei Stelian Ioan (USR) a publicat listele scurte cu candidaţi.

Alaltăieri, prima măsură a noului ministru al Justiţiei Lucian Bode (PNL) a fost să suspende concursurile pentru desemnarea unui nou şef la DIICOT, a unui procuror-şef adjunct DNA şi şefi de secţie DNA. Pentru prima funcţie, printre candidaţi se numără şeful DIICOT Iaşi, Daniel Horodniceanu, iar în celălalt caz este vorba despre procurorul Andreea Oana Nica. Aceasta candidează la DNA pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei. În prezent, cei doi procurori ieşeni au în lucru mai multe dosare în care sunt implicaţi primarul Mihai Chirica (PNL), preşedintele Consiliului Judeţean Costel Alexe (PNL), fostul preşedinte al CJ Maricel Popa (PSD), fostul viceprimar Gabriel Harabagiu şi alte personaje din primul eşalon al politicii locale, alături de angajaţi din instituţii publice, oameni de afaceri şi investitori imobiliari.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE