luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăJustițieProcurorul Adrian Pantea, numit la conducerea DIICOT Oradea pentru încă 3 ani,...

Procurorul Adrian Pantea, numit la conducerea DIICOT Oradea pentru încă 3 ani, declară război grupărilor de crimă organizată: „Când se ajunge la grupuri, e grav”

Procurorul Adrian Pantea rămâne şef al Serviciului Teritorial Oradea al DIICOT. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Magistraturii, care a hotărât numirea magistratului la şefia unităţii orădene pentru încă 3 ani, după perioada de 8 luni în care acesta a condus-o cu delegaţie.

Hotărârea a fost luată, miercuri, în unanimitate de membrii Secţiei de procurori a CSM, care au stabilit că procurorul Pantea va conduce DIICOT Oradea începând cu 25 august. 

Interpelat de BIHOREANUL pe marginea proiectelor pe care şi le-a propus în mandatul său, procurorul şef al DIICOT Oradea susţine că pe lista priorităţilor sale se află destructurarea grupărilor infracţionale de criminalitate organizată care acţionează în Bihor şi Satu Mare. „Când se ajunge la grupuri infracţionale organizate, e grav”, a spus şeful DIICOT Oradea, care a refuzat, însă, să intre în amănunte pe această temă. 

O altă prioritate, a explicat tot el, o reprezintă soluţionarea cu celeritate a dosarelor, în primul rând a celor mai vechi. Asta în condiţiile în care, după cum relevă bilanţul unităţii consultat de BIHOREANUL, anul trecut, DIICOT Oradea, unitate care funcţionează la capacitate normală, cu o schemă de personal completă, a avut probleme la capitolul „operativitate”, din cele 330 de cauze soluţionate pe fond, 132 fiind rezolvate la peste un an de la sesizare, iar 7 cauze după împlinirea termenului de prescripție. 

Citește articolul complet în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE